“Barış ve huzur eğitimle sağlanır”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Adayı, KSÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Sami Özgül,  kurban bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Özgül, mesajında, tüm İslam aleminin, Kahramanmaraşlı hemşerilerinin, KSÜ'deki öğretim üyesi arkadaşlarının ve öğrencilerinin Kurban Bayramı'nı kutladı.

Bayramlar özel ve mübarek günlerdir

Prof. Dr. Sami Özgül, mesajında; “İslam âlemi olarak, bir mübarek Kurban Bayramı'nı daha idrak etmenin mutluluğu içindeyiz. Bayramlar, toplumda dayanışmanın, kaynaşmanın, ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin ön plana çıktığı, dostluk, kardeşlik ve barış gibi yüce değerlerin telkin edildiği özel ve mübarek günlerdir.”dedi.

Adil ve özgürlükçü eğitim

Özgül, bir toplumda dayanışma, kardeşlik, barış ve huzurun sağlanması ancak, tüm fertlerin eşitlikçi, adil ve özgürlükçü eğitiminden istifade ettirilmeleriyle mümkün olacağını vurguladı.  Günümüzde bu eğitimi sağlayan kurumların başında da üniversitelerin geldiğini kaydeden Sami Özgül; “ Üniversitelerimiz; yarının yöneticileri olarak toplumuza yön verecek gençlerimizin yetiştirildiği kurumlardır. Gençlerimizin, çağın gerekli kıldığı üstün nitelikli eğitimi alabilmeleri ise,  üniversitelerimizde ”˜Şeffaf,  yenilikçiliği,  adalet ve liyakati esas alan, tarafsız bir anlayışla' mümkündür.”diye konuştu.

Eğitim seferberliğine katkı konulmalı

 KSÜ Rektör Adayı Özgül; gelecek nesillerin çağdaş bir eğitim düzeyine ulaşmalarının, tüm liyakat sahiplerinin görev ve sorumluluk bilinciyle,  eğitim seferberliğine katkı koymalarıyla sağlanabileceğini vurguladı. Özgül mesajını; “Bu vesile ile; Kurban Bayramı'nın milletimize, İslâm alemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi temenni eder, hayırlı bayramlar dilerim.” diyerek tamamladı.