Her geçen yıl Alman sağlık sistemine bağlı olarak ayakta veya hastaneye yatırılarak tedavisi yapılan göçmen kökenli hastaların sayısı artıyor. Ancak bu grup hastalar, Alman sağlık sisteminin olanaklarından en uygun şekilde yararlanamamanın yanı sıra hastalık süreçlerinde de uygun taleplerde bulunamayabiliyor. Bu sorunlara çözüm sunmak amacıyla Türk - Alman Sağlık Vakfı ve Giessen-Marburg Üniversite Kliniği, ortaklaşa bir pilot proje başlattı.

Giessen Üniversitesi Kliniği Başhekimi Prof. Dr. Werner Seger ve Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin çalışmanın Almanya’da ilk defa Giessen’de başlatıldığını duyurdu. Merkezin 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçtiğini ve büyük bir boşluğu dolduracağını belirten Dr. Bilgin, projenin diğer hastaneler için de örnek olacağını ve bu merkezde farklı dillerde sağlık hizmeti sunabilecek uzmanların olacağı bilgisini verdi.

Hedef kitlenin sadece Türkler olmayacağını vurgulayan Dr. Bilgin, özellikle farklı ülkelerden gelen göçmenlere de hizmetin sunulacağını sözlerine ekledi. Başlatılan projede DITIB-Gießen, Ortodoks Kilisesi-Butzbach, Rus-Ortodoks Kilisesi-Mittelhessen, Yahudi Cemaati-Mittelhessen ve Süryani Topluluğu-Mittelhessen kurumları ile de koordineli olarak çalışılması bekleniyor.