Kutlu Doğum etkinliği kapsamında müftülüğün organizesiyle yapılan programda ünlü kıraat üstatları ile Burdur’da görev yapan güzel Kur’an okuyan din görevlileri, Burdurlular'a kâinat kitabı Kur’an-ı Kerim’den tilavetler sundu.

Program açılışı Ulu Cami müezzin kayyımı Halil Özel'in tilevetiyle başladı. Hacı Mahmut Camii müezzin kayyımı Rahmi Aksu, Gündoğdu köyü Merkez Camii imam-hatibi Mehmet Gökmen, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Kurra Hafız Fatih Okumuş Kur’an-ı Kerim kıraatinde bulunurken, Kameriye Camii İmam Hatibi Cemil Çiçek de ilahiler seslendirdi. Öğle ve cenaze namazı için ara verilen Kur’an ziyafetine, namazlardan sonra devam edildi.

Namzadan sonra, İstanbul Maltepe Merkez Cumhuriyet Camii baş müezzini, Fatih Çollak'ın Kur’an akademisi asistanlarından Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmalarında Türkiye dereceleri bulunan Necip Demirel, İstanbul Maltepe Merkez Cumhuriyet Camii imam-hatibi 2011 Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma Türkiye 1.’si Kurra Hafız Faruk Yazar, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Kurra Hafız Halil Tenger ve Burdur Örnekevler Camii Müezzin Kayyımı Ali Erdönmez, Kur’an tilavetinde bulunurken, Burdur’da görev yapan din görevlileri de program aralarında ilahiler ve kasideler okudu.

Kur’an ziyafeti programı, Burdur İl Müftüsü Hıdır Albayrak’ın konuşması, dua ve cami bahçesinde hayırseverlerin katılımcılara yaptığı ikramlarla sona erdi.