Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde vatandaşların Kurban Bayramı hazırlıklarına erken başlaması çarşı merkezindeki esnafın yüzünü güldürdü.

Karadeniz Ereğli ilçesinde Kurban Bayramı’na üç gün kala vatandaşlar bayram alışverişine çıktı. Bir süredir sakin olan çarşı merkezi bayram hazırlıklarının başlaması ile yoğunlaşmaya başladı. Haftanın ilk günü sabahın erken saatlerinden itibaren banka ATM’lerinde kuyruklar oluştu. Vatandaşların bayram alışverişine erken çıkması en fazla esnafın yüzünü güldürdü.

Sabah saatlerinden itibaren iş yoğunluklarının arttığını belirten esnaflar arife günü akşamına kadar bu yoğunluğun devam etmesini bekliyor. Polis ve zabıta ekipleri ise çarşı merkezi ve pazaryerindeki önlemlerini artırdı. Vatandaşların güvenliği ve özellikle hırsızlık ve yankesicilik olaylarına karşı sivil polisler kalabalık alanlarda sürekli devriye görevi yapıyor.

ÇİKOLATA VE ŞEKER NEREDEN ALINMALI

Çikolata ve şeker satan esnaflar ise vatandaşları merdiven altı sağlıksız ürünlere karşı uyardı. Kuruyemişçi İsmail Alabaş, çocuklara ve gelen misafirlere ikram edilecek ürünler için vatandaşların mutlaka kaliteli ürünleri ve güvendikleri yerleri tercih etmelerini istedi. İşlerinin yoğunlaştığına dikkat çeken Alabaş, “Emekli maaşlarının da erken yatması ekstra bir hareket kazandırdı. Halkımızın bize güveni, sattığımız ürünün kalitesi bakımından bize güvenirliği var. Şu an için işlerimiz güzel gidiyor. Özellikle belli markalara dikkat etmeleri gerekiyor. Fiyatlara aldanıp da, fiyatlar makul diyerek merdiven altı yerlere yönelmemeleri gerekiyor. Bayramı bayram gibi yaşamamız için, çocuklarımıza da kaliteli ürünler ikram etmemiz gerekir. Vatandaşlarımız mümkün olduğunca bütçeleri kadar alsınlar. Ama kaliteli ürün alsınlar. Biz sürekli buradayız, bizim gibi esnaf arkadaşlarımızda var. Adres olarak bildikleri yerden alsınlar. O zaman bir sıkıntı yada sorun yaşamazlar.” dedi.

KASAPLARIN SAĞLIKLI VE LEZZETLİ KURBAN ETİ TAVSİYELERİ

Ereğli ilçesindeki kasaplar sağlıklı ve daha lezzetli kurban eti için vatandaşlara da önerilerde bulunuyor. İlçede kasaplık yapan Yüksel Güney, kurbanın kesildikten sonra etlerin kesinlikle naylon poşetlere konulmaması gerektiğini söyledi. Güney, mutlaka dinlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Güney, fazla et tüketiminin ise zararlı olacağını düşünmediğini belirtti.

İlçede uzun yıllardır kasaplık yapan Mehmet Göktekin de kurban etlerinin ufak parçalara ayrılarak plastik yada çelik kaplarda soğutulması ve en az bir gün bekletilmesi gerektiğini söyledi.