Kurban Bayramı ne zaman.  Kurban Bayram tatili hakkında detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte 2015  Kurban Bayramı tatili Kurban Bayramı için geri sayım başladı. 2015 yılı Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak sorusunun cevabı özellikle çalışan kesim tarafından merak ediliyor. Diyanet 2015 yılı için kurbanlık fiyatlarını da belirledi. İşte Kurban Bayramı tatili ile ilgili son detaylar..
2015 Kurban Bayramı yaklaşıyor.  Kurban Bayramı, müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayramdır. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine ‘Eyyâm-ı nahr’ (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke’de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir Kurban Bayramı aynı tarihlere tekabül eder.
 
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AÇIKLADI
 
Davutoğlu, partisinin MYK toplantısına verilen arada gazetecilere  açıklamalarda bulundu. Okulların açılışının ertelenmesiyle ilgili bir karar olup olmadığının  sorulması üzerine Başbakan Davutoğlu, Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısında  okulların geç açılması konusunun kısaca ele alındığını, daha sonra geç saatlerde  Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı ile ayrı bir  toplantı yaptıklarını belirtti.
 
Davutoğlu, şunları söyledi:
   
"Öngörülen planlama 14 Eylül'de okulların açılmasıydı ancak 24  Eylül'de yani bir hafta sonra, arifeyi de içine alırsak neredeyse bir hafta  sonra, Kurban Bayramı tatiline giriyoruz. Kurban Bayramı da bu yıl tam hafta  ortasına denk geliyor dolayısıyla bütün bir haftayı etkileyebiliyor. Bu sebeple  turizm şirketlerimizin Kültür ve Turizm Bakanımıza bir başvurusu oldu, özellikle  geri dönüşler ve diğer konular da dahil olmak üzere, Kurban Bayramı sonrasına  eğitim yılının başlaması için. Bu sene turizmde yaşanan daralmalara şubat ayında  tedbir almaya başlamıştık. Hem onlara bir teşvik ama onun kadar önemlisi Kurban  Bayramı'nın da bütün öğrencilerimiz, görevli olan öğretmenlerimiz, başlamış olsa  bir ilden bir ile gidecek olan öğretmenlerimizin de Kurban Bayramı'nı o ulviyet  içinde geçirebilmelerini teminen her iki bakanımıza da dün akşam talimat verdim  ve okulların açılışını 28 Eylül Pazartesi gününe erteledik. Dolayısıyla bütün  vatandaşlarımız huzurla Kurban Bayramı'nı idrak etsinler, yollarda bir göreve  giderken bir de Kurban Bayramı'na dönerken trafik kazası gibi risklerle de kimse  karşılaşmasın."

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
 
AREFE: 1/2 GÜN  23 EYLÜL ÇARŞAMBA
1. GÜN   24 EYLÜL PERŞEMBE
2. GÜN   25 EYLÜL CUMA
3. GÜN   26 EYLÜL CUMARTESİ
4. GÜN   27 EYLÜL PAZAR
 
KURBAN BAYRAMININ ÖNEMİ
 
Istılahta, yani bir İslam dini terimi olarak Kurban, Allah’a yaklaşmak ve Allah rızasına ermek niyetiyle kesilen, kurban edilen, hayvan demektir. Kur'an'da geçen İbrahim peygamber ve oğlu İsmail ile ilgili kıssadan yola çıkarak, kurban kavramı, çok daha genel bir adanmışlığı, Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektedir. Kur'an 'da Hac Suresinde geçen şu ayet, kurbanın islam inancındaki yerini özetler:
 
"Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Allah’a ulaşacak olan ancak, sizin O’nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir." (Hacc 22/36;37)

KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU

İslam dininde yapılan ibadetlerin bir yandan kişiyi Allah'a yaklaştırırken, diğer yandan pek çok güzelliği de bünyesinde barındırdığını, Allah için eda edilen kurban ibadetinin de çok sayıda hikmeti barındırdığını vurgulayan Palakoğlu, "Kurban ibadeti toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tuttuğu gibi bayram yapamayanları bayram sevincine ortak ederek sosyal adaletin gerçekleşmesine önemli derecede katkıda bulunmaktadır" ifadesini kullandı.
 
Kurban ibadetinin, bireyin malını Allah rızası için harcamanın yanı sıra, başkalarıyla paylaşma bilincini de geliştirdiğine işaret eden Palakoğlu, şu görüşlere yer verdi:
 
"Kurban, bireylerin ihtiyaç sahibi insanlara yaklaşmasına, milletler arasında iyilik köprüleri kurulmasına vesile olmaktadır. Kurban, sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştırmaktadır. Bunun yanı sıra Afrika'dan Asya'ya, Uzak Doğu'dan Güney Amerika'ya, adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize uzattığımız bir yardım eline vesile olmaktadır."
 
Palakoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı olarak kurban ibadetini dini hükümler doğrultusunda yerine getirmek ve keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak maksadıyla her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet şiarıyla Vekaletle Kurban Kesim Programı düzenlediklerine dikkati çekti.
 
Palakoğlu, şu ifadeleri kullandı:
 
"Türkiye Diyanet Vakfı olarak 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı düzenliyoruz. Vakfımız, 40 yılı aşan tecrübesi, deneyimli kadrosu, üstlendiği sorumluğun bilinciyle ve hizmet anlayışıyla bu alanda örnek teşkil etmektedir.
 
2014 yılında Vakfımıza emanet edilen 135,394 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 174 merkezde, yurt dışında 69 ülkenin 557 bölgesinde bizzat görevlilerimizin nezaretinde kesilmiştir. Geçen yıl vekaleten kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika, Afganistan, Pakistan, arakan başta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve dünyada 69 ülkenin 557 bölgesinde görevlilerimiz tarafından ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmıştır."
 
-200 bin hisse kurban dağıtılacak
 
Palakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre 200 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılması hedeflendiğini bildirdi.
 
Palakoğlu, "TDV olarak 2015 yılı Vekaletle Kurban Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre 200 bin hisse kurbanın kesim ve dağıtımını yapmayı planlıyoruz. Yurtdışında 76 ülke ve bu ülkelerin 450 bölgesinde Türkiye'den görevlendirilecek personelimiz ve gönüllülerimizle birlikte kurban kesim ve dağıtımı yapacağız. Yurtiçinde ise yaklaşık 182 il ve ilçemizde kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştireceğiz. Yurtiçindeki kesim merkezlerinden 88'inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi de yapılacak" değerlendirmesinde bulundu.