Bandırmalı Kuşsevenler ve Yetiştirenler Derneği, 2015-2016 sezonunu düzenlenen törenle açıldı. Dernek lokalinde yapılan sezon açılışına Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’den çok sayıda kuşsever katıldı.

Sezon açılış öncesinde Bandırma Kuşsevenler ve Yetiştirenler Derneği tarafından şehitler için lokma döktürüldü, dualar edildi. Derneğe gelir getirmesi amacıyla mezat yapıldı. Dernek Başkanı Şenol Ataç, derneklerine katkıda bulunanlara onur belgesi ve madalya verdi.

Sezon açılışında konuşan Dernek Başkanı Şenol Ataç, hedeflerinin Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu'nun her yıl yurdun değişik yerleşim yerlerinde düzenlediği kanarya güzellik yarışmalarının Bandırma’da yapılmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Bugüne kadar çok istenmesine rağmen Bandırma’da kanarya güzellik yarışmasının yapılmamasının tek nedeninin yeterli büyüklükte bir salonun bulunmaması olduğunu dile getiren Ataç, “Yerel yönetim belediye eski hizmet binasında bulunan düğün salonunun restorasyonunu yaptı. Önümüzdeki yıllarda Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu'nun her yıl yurdun değişik yerleşim yerlerinde düzenlediği kanarya güzellik yarışmasının Bandırma’da yapılmasının önünde hiçbir engel kalmadı.” dedi.