Hatay'ın Erzin ilçesi Kızlarçayı Mahallesi'nde Kutlu Doğum programı düzenlendi. Kızlarçayı İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte bin kişiye yemek ve aşure ikram edildi.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), dünyaya teşrifinin yıl dönümü, tüm yurtta çeşitli etkinliklerle idrak ediliyor. Erzin'de de Kızlarçayı Mahallesi Muhtarlığı bir program organize etti. Kızlarçayı İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleşen programa ilçe müftüsü Şemsettin İnceler ve çeşitli mahallelerden bine yakın vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliğinin artması adına dualar edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ temasıyla kutlu doğumu karşıladığını söyleyen Erzin Müftüsü Şemsettin İnceler, "O’nun güzel ahlakının örnek alınacağı, O’nun yaşam tarzının benimseneceği bir hafta olmasını diliyorum. O'nun dünyaya gelişi ile insanlık, zulmün karşısında adaleti, cehaletin karşısında bilgiyi, vahşetin karşısında merhameti, düşmanlığın karşısında kardeşliği görmüştür. Bu haftayı güzel bir şekilde idrak edelim. Sevgi O'nadır, saygı O'nadır, hürmet O'nadır." dedi.

Programı köy halkıyla birlikte düzenlediklerine değinen Kızlarçayı Muhtarı Necdet Öz, "Diyanet bu özel haftayı birlikte yaşama ahlakı üzerine kurmuş. Bizde mahallemizde oturan vatandaşlarımızla imece usulüyle bu programı organize ettik. Peygamberimizin binlerce hareketi hepimiz için rehber olmalıdır. Peygamberimizden aldığımız dersle, biz de insanlar arasında ayrım yapamayız. Öncelikle biz Müslümanlar arasında Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni, Caferi diye bir ayrım olamaz, böyle bir ayrımla kimseye muamele edemeyiz etmemeliyiz. Arap’ın Arap olmayana üstünlüğü olmadığı gibi, hiçbir ırkın diğer ırka üstünlüğü yoktur. Bu özel günde dualarımız birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz üzerine olacak." diye konuştu.

Etkinlikte ayrıca vatandaşlara yöresel cızmana, bulgur pilavı, ayran ve aşure ikram edildi.