Kutlu Doğum Haftası kapsamında Ünye İlçe Müftülüğü, Halil Efendi Sosyal Tesisleri'nde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya'nın konuşmacı olarak katıldığı “Hz Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans tertipledi.

Program Ünye Müftülüğü İlahi Grubu’nun okuduğu ilahilerle başladı. Ardından Cerrahoğlu Camii İmam Hatibi Veysel Kılıçarslan tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

“YARATILANI HOŞ GÖR, YARATANDAN ÖTÜRÜ”
Ünye Müftüsü Vedat Başsan programda yaptığı konuşmada, “Asırlardır başta Anadolu olmak üzere İslam coğrafyasında farklı din, dil, mezhep ve meşrep mensupları temel hak ve hürriyetlere saygılı olmak kaydıyla güven içinde huzurla birlikte yaşadılar. Yaratılanı hoş gör, yaratandan ötürü anlayışı hâkim anlayış haline geldi. Coğrafyamızın yeniden selam ve eman yurdu olması, İslam’ın medeniyetler inşa eden eşsiz ilkelerine sımsıkı sarılmaktan geçmektedir. Farklılıkları çatışma ve yıkım sebebi değil, ilahi kudretin delili olarak görebilmekten geçer. Ülkemize, gönül coğrafyamıza ve insanlığa barış, huzur, esenlik, merhamet, şefkat, adalet ve fazilet aşılamanın yolu, birlikte yaşama ahlakını yeniden yaşanır kılmaktan geçer.” dedi.

“HAYATA O’NUN ADI İLE BAŞLIYORUZ VE O’NUN ADI İLE BİTİRİYORUZ”

Günün anısına özel bir konuşma yapan Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise “Âlemlere rahmet olan Peygamberin ümmetiyiz. Bu şeref de bize yeter. Hayata başlarken bir ezanla başlıyoruz. Ezanda da “Muhammeden Resulullah” geçiyor. Hayatımızı sonlandırırken bir sela ile bitiriyoruz. Orada da yine “Muhammeden Resulullah” diyoruz. Hayata O’nun adı ile başlıyoruz ve O’nun adı ile bitiriyoruz.” diye konuştu.

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, İlçe Müftüsü Vedat Başsan, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen katıldı.