Çankırı Şehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek Lisesi) öğrenci ve öğretmenleri 'Geleceğimizde 1 Gün' proje faaliyeti kapsamında, Çankırı İsmail Özdemir Huzurevi sakinlerini okul bahçesinde ağırladı.

Proje ve programa ilişkin açıklamalarda bulunan okul müdürü Tansel Yılmaz, “Yaşlılarımızı hatırlamak, onlara gereken saygı ve hürmeti her zaman ve her yerde gerektiği şekilde gösterebilmek bir değer eğitimi ve uygulaması” ifadelerini kullandı. Gençlere hem bu değeri öğretmek ve uygulatmak için bir fırsat sağlayarak hem de büyükleri farklı bir ortamda ağırlayarak onlara saygı sunmak istediklerini belirten Yılmaz, “Bir toplumda bulunan yaşlılar bir takım bela ve musibetlere karşı o toplumun sigortasıdır. Onlar o toplumun bolluk ve bereket anahtarıdır ve unutulmamalıdır ki; yaşlılara hürmet Allah'a hürmettir. Bu proje ve faaliyetimiz vesilesiyle burada gençlerimizi Allah'ın emaneti büyüklerimizle buluşturarak bir gün de olsa onlara hürmet gösterip hizmet etmenin huzurunu yaşatmak istedik” diye konuştu.

Etkinliğe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ile okula ismini veren şehit Erdem Öztürk'ün anneannesi Ayşe Bayram katıldı. Çok duygulandığını ifade eden Anneanne Bayram, hüzün ve mutluluk duygularını ifade etmekte zorlandı.

Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin halk oyunları gösterisi sunduğu etkinliğe, minikler semazen gösterisi ile destek verdi. Günün anısına çektirilen fotoğraflar, sohbetler, ikramlar ve katılımcılara sunulan etkinlikler ve hediyeler ve müzik eşliğinde eğlence programı yoğun ilgi gördü.