EYDER Başkanı Ufuk Çiçek, öğretmenlerin maaş promosyonlarını bağışlamaları dolayısıyla Kahramankent Lisesi'nde düzenlenen programda, Kimse Yok Mu Derneği'nin 2008'de başlattığı ''Afrika'nın Kararan Dünyası Yardımlarınızla Aydınlanacak'' kampanyasına destek olmak istediklerini belirtti. Derneğin bin üyesi bulunduğunu, ilk etapta 300 öğretmenin maaş karşılığında aldıkları promosyonu kampanyaya bağışlama kararı aldığını aktaran Çiçek, şöyle konuştu: 
     ''Eğitimciler olarak böylesi bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üyelerimiz de bu girişimden çok memnunlar. Arkadaşlarımız bankadan maaş promosyonu olarak ortalama 150 lira alıyorlar. Afrika'da bir katarakt ameliyatı için 100 dolar gerekli. Kendileri bu promosyonun üzerine bir miktar ilave ederek bir katarakt ameliyatının masrafını karşılamış olacaklar.'' 
     Çiçek, kampanyaya verdikleri desteğin Türkiye'deki diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olması temennisinde bulundu. 
     Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı İlhan İlhan ise 4 yıl önce başlattıkları projeyi bu yıl daha aktif hale getirmeyi planladıklarını vurguladı. 
     Katarakt ameliyatına ilk kez Sudan'da başladıklarını dile getiren İlhan, ''Bu yıl inşallah Burkina Faso, Çad, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Somali, Moritanya, Senagal'de ameliyatlar yapılacak. Gönüllü olarak Afrika ülkelerine giden sağlık ekiplerimiz şu ana kadar 12 bin katarakt ameliyatı gerçekleştirdi. Halen 2 milyon Afrikalı, katarakt ameliyatı olmayı bekliyor. Bu tür girişimlerle ameliyat sayısını artırmayı düşünüyoruz'' diye konuştu.
     Öğretmenlerden İsmail Kirişçi ise kampanyayı sonuna kadar destekleyeceklerini kaydetti. 
     Programda konuşmaların ardından bir grup öğretmen, promosyonlarını bağışladı.