Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kepez mahallesi İlyas Karaca sokakta yaşayan mahalle sakinleri geleneksel hale getirdikleri iftar programının dördüncüsünü mahalleli ve davetlilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Mahalle sakinlerinden Cemil Ak, her yıl düzenledikleri iftar programını bu sene de birlik ve beraberlik içinde yaptıklarını söyledi.

Kepez mahallesinde 4 sene önce başlayan iftar programı geleneksel hale getirildi. Mahalle halkının birbirlerine iftar vermek istediği ancak herkesi davet edemedikleri için toplu iftar programı yapma kararı alan halk, iftar programı için bir araya gelip yapılacak olan çalışma için görev dağılımı yaptıktan sonra iftar programını gerçekleştiriyor.

Mahalle halkı adına konuşan Cemil Ak, yapılan görev dağılımında herkes üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ve iftar programını geniş alanda mahalle halkı ve mahalle dışından davetlilerle gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ak konuşmasında şunları kaydetti: "Biz dört yıl önce arkadaşlarla burada oturduk, birlikte karar aldık. Aynı anda mahalledeki arkadaşlarımızın hepsini evlerimize davet demediğimiz için buradaki mekanda uygun yerimiz olduğunu masa, sandalye temini de yaptıktan sonra, ilk başta böyle bir başlangıç yaptık, komşularla başladık daha sonra biraz daha kapsamını genişlettik, ikinci yıl, üçüncü yıl derken bu hale getirdik. Bundan sonrası da devam edecek inşallah. Arkadaşları görüyorsunuz gönüllük burada esas. Dediğimiz gibi evlerimizde aynı anda bütün komşuları misafir edemediğimiz için böyle bir ortam hazırladık. Bu güzelliği birlikte paylaşıyoruz."