Manavgat Belediyesi, engellilerin sorunlarına çözüm bulmak için Engelleri Birlikte Aşalım Projesi'ni hayata geçirdi. 6 ay süren çalışmada engellilerle ilgili veri tabanı oluşturuldu. Manavgat'ın 87 mahallesinde toplam 900 engelli olduğu tespit edildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı açıklamada, veri tabanı çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen 78 köy ve 9 beldedeki envanter çalışmalar tamamladıklarını belirten Sözen, kent merkezindeki mahallelerde çalışmaların ise devam ettiğini kaydetti.

MANAVGAT’I KARIŞ KARIŞ GEZİYORLAR

Manavgat Belediyesi Engelleri Beraber Aşalım Projesi’nde görev alan personel, engelli vatandaşlar için tahsis edilmiş olan özel araçla köy köy, mahalle mahalle tüm Manavgat’ı karış karış dolaştıklarını belirten Sözen, Manavgat Belediyesi'nin projede görevli personelinin, engelli vatandaşlarımızın evlerini ziyaret ettiği ve onların sosyal durum, yaşamlarına ve ihtiyaçlarına ait bilgileri kayıt altına aldıklarını ifade etti.

Sözen, yapılan araştırmalara ve alınan kayıtlara göre, Manavgat’ta 78 köy ve 9 beldede yaklaşık 900 engelli vatandaşın bulunduğu tespit ettiğini kaydetti. Engellilere yönelik hizmetlerde veri tabanından faydalanılacağının altını çizen Sözen, oluşturulan birimin Manavgat Belediyesi ile özel vatandaşlar arasında köprü olacağını vurguladı. Sözen, proje çalışmasıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Belediye olarak engelli vatandaşlara her zaman önem verdiklerini, ancak bu ilginin yetersiz veriler nedeniyle hep yüzeysel kaldığını tespit ettik. Bu yüzden özel kişilerle özel olarak ilgilenmemiz gerektiğini düşünerek bu projeyi başlattık. Arkadaşlarımız engelli vatandaşların dilek ve ihtiyaçları ile ilgili talepleri de alıyorlar. Onlarla ilgili olarak gelecekte yapacağımız çalışmalarda hep bu bilgilerden faydalanacağız. Bu çalışmayla bir anlamda da belediyemiz engelli vatandaşlarımızın ayağına gitmiş oluyor. Projemizde çıkan net verileri ileride kamuoyuyla paylaşacağız."