Manavgat Belediyesi ve Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği (MAYDER) Kediler Evleniyor Projesi kapsamında 10 kedi evi yapıldı.
Manavgatlı kediseverler, hayata geçirilen 10 kedi evinin boyamasına katkıda bulundu.
MAYDER Başkanı Ezgi Bahçealtı, proje kapsamında boyaması tamamlanan 10 kedi evinin Manavgat Belediyesi tarafından farklı noktalara konulacağını söyledi.
MAYDER'in kedi evi boyama etkinliğine Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, MAYDER Başkanı Ezgi Bahçealtı ve dernek üyeleri, Manavgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Akkaya ve Adana’da ayağı kesilen Umut isimli kediyi yaşama döndüren Kedici Dergisi Genel Yayın Yönetmeni veteriner Hekim Tarkan Özçetin katıldı. Cumhuriyet Meydanı Sergi Alanı’nda düzenlenen Kediler Evleniyor Projesi etkinliğine Manavgatlı kedi severler yoğun ilgi gösterdi.
Boyanan kedi evleri şekli ve modern dizaynı ile de oldukça ilgi çekti. Kedi evleri katılımcıların desteğiyle 1 saat içinde 10 kedi evi boyandı Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, kente yerleştirilecek olan kedi evlerinin Manavgat halkının doğa ve hayvan sevgisini pekiştireceğini söyleyerek projede emeği geçen MAYDER üyelerine teşekkür etti.
MAYDER Başkanı Ezgi Bahçealtı'de yaptığı açıklamada, kedilerle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:"Biz sokakta yaşayan dost kedilerimizin konut sorunlarını çözdük. Manavgat Belediyesi'yle birlikte beslenmelerine yardımcı olacağız. Çöplerden beslenen kedilerimize yaşama haklarına sahip çıkıyoruz. Kedi evlerimizin sayısını önümüzdeki dönemde de artıracağız."
Kedici Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Tarkan Özçetin de Manavgat’ta hayata geçirilen bu projenin Türkiye’deki tüm belediyelere örnek olmasını gerektiğini ifade etti.