Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, her yıl 4 milyonun üzerinde turistin tatil yaptığı turizm şehrinde 85 mavi bayraklı tesisin bulunduğunu söyledi. Bu yıl Antalya'da Uluslarası Çevre Eğitim Vakfı'nın (FEE) kriterlerini yerine getiren 200 tesisin mavi bayrak almaya hak kazandığını belirten Özden, bunun 85'nin Manavgat'ta olduğunu açıkladı.

Manavgat’ta 2015 yılı içinde mavi bayrak alan sahil, işletme ve plajlar için ödül töreni düzenlendi. Manavgat Belediyesi koordinatörlüğünde, Crystal Sunset Otel ev sahipliğinde yapılan 2015 yılı mavi bayrak ödül törenine Garnizon Komutanı Jandarma Albay Enver Sungur, Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcıları Hasan Şimşek, Aydın Öz, TURÇEV İl Koordinatörü Lokman Atasoy, belediye meclis üyeleri ile mavi bayrak alan işletmelerin sahipleri ve temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, ülkedeki toplam mavi bayrak sayısının yarısının Antalya’da, Antalya’daki mavi bayrakların yarısının da Manavgat’ta olduğunu söyledi. Özden, geçen yıl 397 olan ödüllü plaj sayısının 2015’de 436’ya yükseldiğini, Türkiye’nin ise 44 ülke arasında 486 ödüllü plaj sayısı ile 2’inci sırada yer aldığını kaydetti.