İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ile Bornova ilçeleri arasında kesintisiz ulaşım için hizmete açtığı Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni Manisa yoluna bağlıyor. 1.1 kilometrelik yolun 700 metrelik bölümünde asfaltlamaya başlayan belediye, kalan bölüm için de kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Yeni yol sayesinde arabalar, hem Bornova’nın merkezine hem de çevre yollarına, üniversite ve hastane kavşaklarındaki yoğun trafiğe takılmadan girebilecek.

Büyükşehir Belediyesi, iki etap şeklinde hizmete açtığı Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin, İstanbul Caddesi (Manisa yolu) bağlantısı için çalışmalarını hızlandırdı. Daha önce Bayraklı Smyrna Meydanı’ndan başlayıp Bornova Çevre Yolu Kavşağı’na kadar kesintisiz bir bulvar olarak açılan ana aksın 1.1 kilometre olan üçüncü kısmının 700 metrelik bölümü de tamamlandı. Belediye ekipleri, 1.5 milyon liraya mal olan bu kısımda asfaltlama yapıyor. 528 ile 467 sokakların kesişiminden başlayarak Malazgirt İlköğretim Okulu önüne kadar açılan yeni imar yolu, İstanbul Caddesi’ne bağlanıyor.

Erzene Mahallesi’ndeki 57. Topçu Tugayı bahçe duvarı, yeni açılacak imar yolunun İstanbul Caddesi bağlantısı için Millî Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereği 17 metre geri çekildi. 400 metre uzunluğundaki duvar, Bornova Belediyesi işbirliğiyle yıkıldı ve yerine 350 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde yeni duvar inşa edildi. Bu çalışmalar sonucunda açılan yeni yol, İstanbul Caddesi'ndeki Topçu Tugayı Kavşağı yönünden Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ne bağlanıyor. Yolun kalan 400 metrelik bölümündeki kamulaştırma çalışmalarında sona yaklaştı, tapu devirleri tamamlandı, tahliye ve yıkım işlemlerine geçildi. Bu kısmın kamulaştırma maliyeti, 4 milyon lirayı buldu.