Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Aydın Marangozlar Odası işbirliğiyle, "Ustalara Vefa" gecesi düzenlendi. Odanın emekli ve faal üyelerinin katıldığı vefa gecesinde, marangoz Abdurrahman Çakmak’ın yaptığı koltuk, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na hediye edildi. Geceye, marangoz ustaları aileleriyle birlikte katıldı.

Ustalara Vefa gecesinde konuşan Oda Başkanı Süleyman Algün, marangozların zor şartlar altında görev yaptığını söyledi. Marangoz esnafının Ahilik kültürü ve geleneğinden geldiğini ve bu kültürü yaşattığını belirten Algün, “Biz çalışmayı seviyoruz. İnsanları seviyoruz. İnsanlar arasında köprü olmaya, orta yolu bulmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu gece tüm dostlarımızla birlikte olalım dedik.” şeklinde konuştu.

Başkan Çerçioğlu ise el emeği ürünlerin ustaların elinden çıktığını ve bir eşlerinin daha olmadığını söyledi. El emeği ürünlerin Türkiye’de gereği gibi değer görmediğini de vurgulayarak, “ El emeğiyle değerli ustaların yaptıkları ahşaplar daha değerli. Sadece bir tane oluyor. Bu çok özel. Bizim ülkemizde el emeğinin karşılığını almak, istenilen düzeyde değil. Marangoz esnafının durumu zor. Girdi maliyetleri çok yüksek ve zorlanıyorlar.“ dedi.