Konuyla ilgili  Kahramanmaraş Tabii Hayata Ve Hayvanlara Işık Derneği MARTI tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde:

Bilindiği üzere Kapıçam mesire alanı karşısında yer alan  Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde 5199 sayılı yasa gereği sokak hayvanları alınıp,küpelenmekte,aşılanmakta, kısırlaştırıldıktan sonra alındıkları yerlere yasa gereği geri bırakılmaktadır. Sokaklarda gördüğümüz kulağı Küpeli sokak hayvanlarının aşılı ve sağlıklı hayvanlar olduğunu unutmayalım. Rehabilitasyon merkezimiz aynı zamanda yine sahipsiz sokak hayvanlarının tedavi ve bakımlarını yerine getirmektedir.  Ayrıca zor durumda olan yaralı, kırıklı,yaşlı ve h as ta hayvanların da bakımlarını üstlenmiştir. Fakat bu demek değildir ki gördüğümüz her hayvanı Rehabilitasyon merkezi ne yollayabiliriz. Duyarlı Kahramanmaraş halkından da rica ediyoruz ki lütfen kedi yavrularını ve köpek yavrularını belirli bir olgunluğa ulaşmadan, en azından kendi kendine yiyebilir duruma gelmeden anne sütü alırken annelerinden ayırmayınız.  Annesinden ayırarak bakımevine gönderilen tüm yavrular anne sütü alamadığı için çok fazla hastalanmakta ve hayvan kaybımız artmaktadır.Eminim böyle bir günahın vebalini bilmeden de olsa kimse boynunda taşımak istemez. Özellikle ilkbahar ve sonbaharda yani yavrulamaı döneminde yaşanan bu kayıplara çok fazla üzülmekteyiz.. Bu dönemde yavruları annelerinden ayırıp bakımevine göndermek yerine onların yavrularını güvenle büyütebilecekleri korunaklı alanlar oluşturup, beslenmelerine ve barınmalarına destek olmak inanın çok daha değerli bir faaliyet..
Bakımevinde bu tür yavru artışlarında kullanılmak üzere kurur mama ve anne sütü stoğunun olması gerektiğinin altını ısrarla çizmemize rağmen bu tür yavru nakillerinin arttığı dönemlerde mama sıkıntısını yoğun bir şekilde yaşamaktayız. Yetkililerden de bu konuda hassasiyet beklemekteyiz.Bu yüzden yavru popülasyonunun arttığı bu dönemde biz de MARTI Derneği olarak sorunun çözümüne geçici de olsa yardımcı olmak adına,en azından belediye yetkilileri bu stok sorununu halledene kadar yeteceğini düşündüğümüz miktarda kuru mama ve anne sütünü bakımevimize bağışlamış bulunmaktayız.
Sizler de Kapıçam karşısındaki bu alanı ziyarete gid er ken belki ufak bir paket mama ile insanların refahı için kafesler ardına kapatılan bu garip hayvanlara ufak bir hediye götürebilir,sorunun değil çözümün bir parçası olmayı te rcih edebilirsiniz.
Bu konuda tüm hemşehrilerimizden hassasiyet ve destek bekliyoruz. Lütfen yavruları annelerinden ayırmayınız,koruyup, kollayınız.