Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği(MASİAD), kadına yönelik her türlü şiddet girişimini açacağı resim ve fotoğraf sergisiyle kınayacak.

MASİAD Girişimci İş Kadınları Kurulu Başkanı Esma Özden Çetin, yaptığı açıklamada, kadına yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını söyledi. Son dönemlerde kadına yönelik şiddetin arttığını belirten Çetin, şiddetin önüne geçmek ve toplumsal mesaj vermek için 6 Mart'ta Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde(AKM) kadın temalı resim ve fotoğraf sergisi açacaklarını kaydetti. Çetin, "Kadına şiddetin son bulmasını istiyoruz. Son dönemlerde gittikçe artan kadına şiddet olaylarına MASİAD yönetimi olarak bir nebze dikkat çekebilmek ve kadınlarımızı bu akıl almaz olaylara karşı bilinçlendirebilmek amacı ile bu sene yönetim olarak böyle bir karara vardık. 6 Mart'ta açacağımız resim ve fotoğraf sergisiyle kadına yönelik her türlü şiddetin son bulması çağrısında bulunacağız." dedi.

Öte yandan MASİAD'ın 6. Potansiyel İş Kadınları Fuarı'nda 74 kadının Cumhuriyet Meydanı'nda sergi açtığını belirten Çetin, gıda ve el işi dallarında ilk üçe girenlere toplamda 4 bin 500 lira para ödülü vereceklerini kaydetti. Çetin, 4 bin 500 lira para ödülü yanı sıra 20 girişimci kadına da ödül vereceklerini ifade etti.