İşte Seyfi Kilit'in açıklaması: "Kurtuluş Meşalesinin yakıldığı, tüm imkansızlıklara rağmen verilen amansız mücadeleyle Maraş’ın düşmandan temizlendiği 12 Şubat 1920 Kurtuluş Bayramı’nın 100. Yılını kutluyor, bize canları pahasına bu cennet vatanı bırakan atalarımızı minnetle ve şükranla anıyorum.
Maraşlının 22 gün 22 gece süren kutlu direnişi tüm dünyaya göstermiştir ki; Türk esir alınamaz. Türk, vatanını ölmeden terk etmez. Türk canını verir, vatanından bir karış toprağı düşmana vermez.
Rıdvan Hoca’dan Sütçü İmam’a, Ali Sezai Efendi’den Mıllış Nuri’ye, Arslan Bey’den Senem Ayşe’ye binlerce kahramanın canlarını ortaya koyarak verdikleri olağanüstü mücadele sonucunda bu kadim şehir Kahraman ünvanını almaya hak kazanmıştır.
Bize düşen, atalarımızın bize emanet ettiği Kahraman şehrimizi aynı ruh ve aynı imanla geleceğe taşımaktır. Vatanımızı çepeçevre kuşatan emperyalist kuşatmalara karşı Kurtuluş ruhuyla mücadele etmeli ve bize bırakılan bayrağı daha yükseklere taşımalıyız.
Bu ruhla Kurtuluşun 100. Yılını en içten dileklerimle kutluyor, tüm milletimize esenlikler, vatanımızın her yerinde ve şu an Suriye’de terörle mücadele eden Mehmetçiklerimize muvaffakiyetler diliyorum ."
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.