Anadolu Gençlik Derneği (AGD) şubesince (AGD), Kahramanmaraş Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen program İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından konuşan AGD Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Polat, AGD olarak hakkın hakim olduğu, insanların can, mal, namus, akıl izzet ve iffetiyle insan gibi yaşamaya, yeni bir dünya idealine inanmış yeni nesiller yetiştirmeye gayret ettiklerini söyledi.

Fatihlerin ve fetihlerin nasıl olduğunu anlatan Polat, şöyle konuştu:

"Fatihlerin niçin olması gerektiğini, nasıl olması gerektiğini, fetihlerin niçin gerçekleştirilmesi gerektiğini peygamberimiz bizlere öğretti. O peygamber ki fetihte öğretmenimiz oldu ve bize Kur'an ile bize fetihlerin nasıl olacağını en güzel şekilde gösterdi. Yine o rahmet peygamberi ki şehirlerin anası dünyanın kalbi Mekke'yi ve üstelik kendisine orada göçe zorlayan insanların bulunduğu şehri Mekke'yi kan dökmeden fethedebilmek için elinden gelen bütün tedbirleri alarak ve kan dökemeden fethederek bizlere fetihlerin niçin ve nasıl yapılması gerektiğini öğretti."

HABER FOTOĞRAFLARI

İlahiyatçı-Eğitimci Bekir Bilgiç ise yılbaşı ve noel kutlamalarının haram olduğunu ve peygamberin izinden gidenlerin bunları yapmaması gerektiğini anlattı.

Programda, Yusuf Karaburç konserinin ardından, Siyer-i Nebi ödül töreni, komisyonlar arası futbol turnuvası ödül töreni yapıldı.