Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 5 Mayıs 2015 gününe özel nikah kıydırmak isteyen 45 çiftin nikah memurluğuna aylar öncesinden müracaatta bulunduğunu, bugün her 10 dakikada bir nikah işleminin gerçekleştirildiğini söyledi.

01.01.2001, 11.12.2013, 04.04.2014 gibi unutulması zor günlerde nikah işlemleri yaptırmak isteyen çiftlerin aylar öncesinden Melikgazi Nikah Memurluğu’na müracaat ettiklerini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, “Özellikle yeni evlenecek çiftler için önemli günler vardır. Bunlardan birisi de nikah tarihidir. Bu tarihi ölümsüzleştirmek ve daha anlamlı olmasını sağlamak ve hatırlanmasını kolay kılmak adına gençlerimiz bugünleri tercih etmektedir. Melikgazi Belediyesi’ne 05.05.2015 tarihi için nikah kıydırmak isteyen çiftler tarafından adeta rekor başvuru olmuştur.” dedi.

Hizmeti ayağa götürme anlayışı içerisinde yaptırılan çok amaçlı ve büyük ölçekli sosyal ve spor tesisleri içerisinde Nikah Salonlarının olmasına ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Bugün itibariyle 5 nikah memurumuz tarafından 6 tesisimizde nikahlar kıyılmaktadır. 2015 yılı ilk dört ayında toplam 1000 nikah işlemi gerçekleştirilirken, 2000 yılından bu zamana kadar toplam 41 bin genç çiftimiz Melikgazi’de 'Evet' diyerek, hayatlarını birleştirmişlerdir. Bu mutlu birlikteliğin devamlılığının, hayatın her alanında oluşabilecek sıkıntılara karşı birlikte mücadele etmek ve zorluklara göğüs gererek sabırlı olmayı öğrenmekten geçtiğini” sözlerine ekledi.