Muğla Karadenizliler Derneği ile Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Hamsi Şöleni'nde, 5 ton balık pişirilerek dağıtıldı. Vatandaşlar, yağmura rağmen hamsi alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Kışla Parkı'ndaki şölene Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güven, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı. Karadeniz yöresi sanatçılarının türküleriyle yağmura rağmen vatandaşlar horon tepti. Ayrıca Bitlis, Muğla ve Karadeniz halk oyunları ekipleri gösteri yaptı.

Muğla Karadenizliler Derneği Başkanı Celal Karakaş, açılış konuşmasında şenliğe Karadeniz'in haricinde Bitlis ve Muğla yöresi halk oyunları ekiplerinin de dehil ettiklerini söyledi. Başkan Gürün ise Muğlalı olmanın Muğla'da doğup büyümek olmadığını ifade ederek, "Muğlalı olmak Muğla'da yaşamak, Muğla'da geçimini sağlamak, Muğla için taş üstüne koymaktır." dedi. Başkan Yardımcısı Güven de hamsi şöleniyle birlikte bir kültür şöleni yaşandığına dikkat çekerek, "Bu tür şenliklerin, gelenek görenek gibi kültürel değerlerimizi yaşatıp sonraki kuşaklara aktarmak gibi birçok amaç ve işleve sahip olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Vali Çiçek ise Muğla'nın dini, dili, ırkı ne olursa olsun hoşgörünün hâkim olduğu bir il olduğunu dile getirerek, şenliğin gelecek nesillere aktarılıp bu kültürün Muğla'da devam etmesini temenni etti. Konuşmalarının ardından şölen, mahalli sanatçıların ve kemençenin eşliğinde oyunlarla devam etti.