Mercedes Benz Türk A.Ş. İnsan Kaynakları Ekibi Zirve Üniversitesi’ni ziyaret ederek, mühendislik öğrencilerine seminer düzenledi.

Mercedes Benz Türk A.Ş. İnsan Kaynakları Bölüm Şefi Gürcan Gençel, İnsan Kaynakları Sorumlusu Zeynep Özlem Demir ve Başak Pekdoğan’dan oluşan ekip, intörn mühendislik kapsamında Mercedes Benz fabrikasını tanıtarak, staj programları hakkında Zirveli öğrencilere bilgi verdi. Mercedes Benz Türk A.Ş İnsan Kaynakları Sorumlusu Zeynep Özlem Demir, “Her yıl çeşitli üniversitelerden öğrenciler staj için bize başvuruyor. Belirli bir kriterden sonra değerlendirmeye alıyoruz. Her şeyden önce mühendisler için yabancı dil çok önemli. Devlet üniversitelerine göre sizin avantajınız Zirve Üniversitesi'nde hem hazırlık görmeniz hem de dersleriniz İngilizce ağırlıklı olması. Bilindiği üzere Mercedes Benz bir Alman firması ve Almanca da bizim için önemli. Henüz yolun başındayken dil problemini ortadan kaldırıp geleceğinizi şekillendirebilirsiniz.” dedi.

Mercedes Benz’in üretim merkezlerinden Aksaray Kamyon Fabrikası’nı öğrencilere tanıtan Demir, Mühendislik Fakültesi öğrencilerini teknik geziyle fabrikayı görmeye davet ederek, “Mercedes Benz Türk A.Ş olarak staj için bize geldiğinizde konaklama, yeme ve ulaşımı biz karşılıyoruz. Burada hem işi öğrenip hem de kendinizi geliştirme fırsatı sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Seminerin sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan MBT İnsan Kaynakları Bölüm Şefi Gürcan Gençel, “Mezun olduğunuzda aldığınız diploma mutlaka size bazı birikimler katıyor. Bu birikimler işe girdikten sonra daha çok ortaya çıkıyor. Üniversitede hocalarınızla yaptığınız bir takım ortak projeler sonrasında iş hayatınızda bir işi çözerken oradaki tecrübeyi işin içine katarak ön plana çıkacaksınız. Potansiyeliniz daha çok vurgulanacak” diye konuştu.