Aşırı yükselmesi sonucu Meriç ve Tunca nehirleri taştı. Taşkın sahasında bulunan tarihi köprüler, sosyal tesisler v tarım alanları su altında kaldı. Edirne ile Karaağaç Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayan Meriç ve Tunca köprüleri 4 gün önce ulaşıma kapatıldı. Sivil araçların geçişine kapatılan Karaağaç yolunda askeri araçlar vatandaşları taşımaya başladı.
    
    Bir haftadan bu yana taşkın esareti yaşayan bölge, nehirlerin düşüşe geçmesiyle birlikte rahat nefes aldı. Meriç Nehri'nde su seviyesi bin 433 metreküp/saniyeye geriledi. Tunca suyu ise 300 metreküpün altına düştü. Su seviyesindeki düşüş Arda da kendisini gösterdi. Türkiye-Yunanistan sınırında Meriç Nehri'ne katılan Arda'da 400 metreküpün üzerine çıkan su, 390 metreküpe indi.
Bu arada 4 günden bu yana Edirne merkezle bağlantısı askeri araçlarla sağlanan Karaağaç'ta Kızılay Edirne Şubesi sıcak yemek dağıtımı yaptı.

    Öğle saatlerinde mahalleye gelen ekipler, yaklaşık bin kişiye sıcak yemek verdi. Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, yaklaşık bir haftadan bu yana yolların kapalı olduğuna ve mahalle sakinlerinin askeri araçlarla Edirne merkeze gittiğini söyledi.

    Taşkın süresince birçok insanın işine gidemediğini ve bu nedenle evine ekmek getiremediğini vurgulayan Muhtar Korkan, sıcak yemek dağıtımını yapılmasına sağlayan Edirne Valisi'ne ve Kızılay yetkililerine teşekkür etti.

    Kızılay araçlarından sıcak yemek alan bir mahalle sakini ise ıspanak ekili 5 dönümlük tarlasının sular altında kaldığını, yetkililerin Karaağaç halkına sahip çıkmasını istedi.