Denizli’nin Merkezefendi İlçesi Belediyesi 'Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında' projesi kapsamında ‘Merkezefendi yürüyor’ etkinliği düzenledi. Etkinliğe yaşlı-genç binlerce vatandaş katıldı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 85 bin liralık maddi desteğiyle, 'Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında' projesi kapsamında Yenişehir’deki Yürüyüş yolunun bin 700 metrelik bölümünde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar bahar havasında hem eğlendi hem de sağlıklı yürüyüşe katkıda bulundu. Yürüyüşe vatandaşların yanı sıra Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Kılıç, Fatih Işık, Yusuf Görgüç, MERTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Mazıoğlu, çok sayıda daire müdürü katıldı.

Yürüyüş yolunun başlangıcında, yürüyüş öncesi çeşitli spor ve dans gösterileri düzenlendi. Merkezefendi Obezitenin Farkında' projesi kapsamında ‘Okullardaki 20 bin öğrencinin boy, yaş ve kilo bilgilerinin alındığını ve uzmanların toplanan verileri taradığını ifade eden Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, "Maalesef çocuklarımızın yüzde 20'sinde obezite riski var. Obezite modern çağın bir sorunu. obeziteyle mücadele etmek zorundayız. Yapılan araştırmada sadece yüksek gelir grubunun değil, alt gelir grubunun çocuklarının da aşırı beslenme ve az hareketlilik nedeniyle obezite tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gördük. Biz başarılı bir projeyle obezite tehlikesini ortaya çıkardık, farkındalık oluşturmak için çalışmalar yaptık, öğrenci velilerini bilgilendirdik. Sonuçları aldık. Bundan sonra yerel yönetimler, devlet, sivil toplum, toplumun her kesimi obeziteyle mücadele için seferber olmalıdır." dedi.

Varış noktasında sağlık kuruluşlarınca kurulan bilgilendirme stantlarında özellikle organ ve kan bağışı hakkında bilgiler verildi. Kim vatandaşlar da bağış yaptı. Güzel Sanatlar Lisesi’nin müzik ziyafetinin ardından program sona erdi.