Mersin Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen bursluluk sınavına 7 bin öğrencinin katıldığı bildirildi.
Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları tarafından 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında burs vereceği öğrencileri belirlemek amacıyla il merkezi ,Tarsus, Erdemli, Silifke, Anamur ve Mut ilçelerinde 4. 5. 6. 7. ve 8. sınıflar düzeyinde 4 seans halinde bursluluk sınavı yapıldı. Öğrencilerin Yıldırımhanlı olma hayalleri için katıldığı yarışmaya bu sene ilçelerle beraber 7 bin öğrenci katıldı.
Sınavlarda hem veli hem de öğrenci düzeyinde tatlı bir heyecanın yaşandığı görüldü.
Mersin Özel Yıldırımhan Ortaokulu Müdürü Ahmet Özel
gelecek yıl burslu okutacakları öğrencileri belirlemek için yaptıkları sınava bekledikleri şekilde yoğun bir katılım olduğunu söyledi.
Velilerin göstermiş olduğu ilgiden çok memnun kaldıklarını ifade eden Özel
"Bizler de onlara en güzel şekilde ev sahipliği yapmaya ve her türlü ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bu sene de Mersin halkının kurumlarımıza olan teveccühü bizleri hep memnun etmiştir. Bizler de Mersin için eğitim adına çok fazla yapacağımız şeylerin olduğunun farkındayız. Elimizden gelenin fazlasını göstererek eğitim öğretim çıtasını en yukarılara çıkarmaya ve çok yönlü olarak öğrencilerimizi yetiştirmeye gayret edeceğiz" diye konuştu.
Yıldırımhan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Caner Sarıtepe ise
23 yıl önce 'mutlu bir gelecek için' parolasıyla yola çıkan okullarının
geleceğe güvenle ilerlediğini ve ulusal ve uluslararası düzeyde elde ettiği her türlü başarı ile Mersin'in gururu olmaya devam ettiğini kaydetti.
Yapılan bu sınavların Mersin halkının kurumlarına olan güveninin her geçen gün arttığını gösterdiğini vurgulayan Sarıtepe şunları söyledi: "Bu durum tüm çalışanlarımızla beraber bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Güzel bir nesil yetiştirme adına Mersin için daha çok yapacağımız şeylerin olduğuna inanıyor ve bize güvenenleri mahçup etmeyeceğimizi ifade ediyoruz. Ben tüm kurumlarımız adına ilçelerimizle beraber Mersin halkına gösterdikleri bu teveccühten dolayı şükranlarımı sunuyor, vazifemizin şuurunda olduğumuzu ifade etmek istiyorum."