Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), Berdan Baraj Gölünün yüzmeye uygun olmadığı, hayati tehlike taşıdığı konusunda vatandaşları uyardı.
MESKİ'den yapılan açıklamada, kapladığı geniş alan bakımından da sürekli gözetim altında tutulması imkânsız olan Berdan Baraj Gölüne serinleme ya da yüzme amaçlı girilmesinin istenmeyen sonuçlara yol açabileceği vurgulandı.
Sıcaklıkların her geçen gün arttığı Mersin’de yüzmek, serinlemek ve balık tutmak için girilen Berdan Barajı’nda, yaralanma ve boğulma gibi istenmeyen sonuçların yaşanabildiği ifade edilerek içme suyu kaynağı Berdan Barajının özelliği itibariyle serinlemek ve yüzmek için elverişli olmadığı kaydedildi.
Açıklamada, hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde daha da artmasının beklendiği ifade edilerek şu görüşlere yer verildi. "Okulların tatile girmiş olması ile Mersinlilerin ailelerini ve çocuklarını piknik amacıyla baraj ve gölet gibi yerlere götürdüklerinde kesinlikle baraj gölü, sulama kanalına girmelerine izin vermemelerini öneriyoruz. Her sene, Berdan Baraj Gölünde can kayıplarımız oluyor. Bunlar dikkatsizlik ve bilinçsizlikten kaynaklanıyor. Baraj ve göletlerin dip yapısı vatandaşlar tarafından bilinmediğinden nerede ne gibi tehlike ile karşılanacağı kestirilemez. Bu nedenle aileler çocuklarını uyarmalı ve takip etmelidir. Bizleri derinden yaralayacak müessif olayların yaşanmaması için balık tutmak, serinlemek veya yüzmek amacıyla Berdan Baraj Gölüne, sulama kanallarına ve göletlere girilmemesi gerekiyor."