MEVLİD KANDİLİ MÜNASEBETİYLE AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ İL BAŞKANI SAYIN  M. FATİH ERKOÇ”˜UN MESAJI 

“Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed  (sav) Hazretlerinin  vahiy yoluyla kendisine gelen  kutlu mesajlarını  bu gün daha iyi okumaya ve anlamaya ihtiyacımız vardır. Yaptığı tevhit mesajları halen gönülleri ısıtmaya devam etmektedir.
Yer yüzüne gelişi ile  başlayan  süreçte ,1442 yıldan beri  rahmet pınarlarından  insanlık beslenmeye devam etmektedir.  İnanıyoruz ki  Kıyamete kadar da bu kaynak  kurumadan devam edecektir.
İnsanlığa ölçüyü ,hamiyeti, nezaketi,adaleti ve merhameti  müjdeledi.
O, Cehaletin,fitnenin, barbarlığın,zorbalığın,putperestliğin,ırkçılığın, zulüm ve haksızlığın  hep karşısında oldu.
Kan davalarını yasakladı,kız çocuklarının diri diri gömülmesine karşı çıktı.
O,insanların en eminidir.
Onu, gittiği yolda hiçbir menfaat durduramadı. Bir eline güneşi,bir eline ayı verseler de  davasından dönmeyecekti.
Yalancılık,dayatma, zorlama onun defterinde yoktur.
Onun tebliğ ettiği düşünceler ve din Kuran da dır. O Kuran dan başka bir şey söylemedi. O, Kuran dan başka bir hayat  yaşamadı. O yaşayan Kuran dı .
O, insanlığa Hıra Dağından doğan bir kurtuluş güneşidir.    O, güneş bugün halen insanlığın  yolunu aydınlatmaya devam etmektedir.
Bu duygularla  Tüm İslam aleminin  Kutlu doğum gününün atmosferinde  kurtuluş   müjdesine  kavuşmasını Yüce Allahtan niyaz ederim.
Mevlid Kandilinin ,Dünya da ve özellikle Suriye de katliama maruz kalan  Müslüman  kardeşlerimizin , kurtuluşlarına  vesile olmasını  diliyorum.
ÜLKEMİZ İNSANLARININ  VE KAHRAMANMARAŞLI KARDEŞLERİMİZİN  DE  MÜBAREK  MEVLİD KANDİLLERİNİ   EN KALBİ DUYGULARIMLA KUTLARKEN ,  İKİ CİHAN PEYGAMBERİ  EFENDİMİZ HAZRETLERİNİN   DÜNYAYA TEŞRİFLERİNİN 1442. YILINDA  CENAB-I ALLAH TAN HAYIR VE BEREKET NİYAZ EDİYORUM.”

AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ SITKI GÜVENÇ'İN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
Kıymetli Hemşerilerim,
Yüce Yaratıcı'nın tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderdiği, Sevgili Peygamberimiz (sav)'in hicri takvime göre doğumu vesilesiyle her yıl kutladığımız Mevlid Kandili'ni bu yıl da 23 Ocak Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece idrak edeceğiz.
Barış, Sevgi ve Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed bu kutlu gecede dünyamızı şereflendirmiş ve onun doğumu karanlık dünyamız için nurlu bir güneş olmuştur.
Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır.
Adaleti, merhameti, bağışlamayı, dostluğu, kardeşliği ve sevmeyi O`ndan ve O`nun yüce mesajlarından öğrendik. Haksızlığa baş kaldırmayı, zalime dur demeyi, direnmeyi O`ndan öğrendik. Mazlumun yanında durmayı, yetimi korumayı, güçsüzden yana olmayı O`ndan öğrendik. Akrabaya, komşuya, muhtaca bakmayı Ondan öğrendik. Yok etmek yerine yaşatmayı, kin tutmak yerine merhameti, kavga yerine sevmeyi, İnsanlığın ancak sevginin sonsuz rahmet denizinde hayat bulacağını O`ndan öğrendik. Kendisine bu kutlu gecede sonsuz selam olsun.
Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini, O'nu ve insanlığa getirdiği en büyük hediye olan Kur'an'ı yakından tanımamıza ve çağrısı etrafında birleşmemize vesile olmasını Yüce Mevlâ'dan niyaz eder, bütün hemşerilerimin ve İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederim.

BEM- BİR SEN Kahramanmaraş Şube Başkanı Necati Kahveci Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Kahveci, mesajında, milli ve manevi günlerin insanları birbirlerine yaklaştıran, birlik ve beraberliğin pekiştirildiği önemli anlar olduğunu belirtti.
Mukaddes geceler zincirinin halkalarından biri olan Mevlit Kandili'ne kavuşmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Kahveci, şunları kaydetti:
"Bu güzel gece, lütuf ve ikramlarla dolu olan bir gecedir. Böyle geceler birlik, beraberlik duygularımızı pekiştirmeye, kendimizi ve yaptıklarımızı bir daha gözden geçirip tartmamıza vesile olan gecelerdir. Bu münasebetle çalışan tüm personelimizin  ve bütün İslam aleminin mübarek Mevlit Kandili'ni tebrik eder, ülkemize ve insanlık alemine mutluluk ve huzur getirmesini dilerim."
 
Belediye Başkanı Mustafa Poyraz Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Poyraz mesajında; “Bugün peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış ve hoşgörü dini İslam'ı müjdeleyen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed(s.a.v)'in dünyaya teşrifinin 1442. yıldönümü.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in doğumu vesilesiyle kutladığımız bir Mevlid Kandili'ne daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Hz. Muhammed(s.a.v)'in öğütlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde onu anlamaya, onu yaşamaya, onu anlatmaya ve yaşatmaya daha çok gayret göstermeli bu bakımdan Mevlit Kandili'ni önemli bir vesile kabul etmeliyiz.

Bu duygularla hemşehrilerimizin ve bütün İslam âleminin Mevlit Kandilini tebrik eder, bu mübarek gecenin tıpkı 1442 sene evvel peygamber efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini dilerim” dedi.