Hatay Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramına sayılı günler kala mezarlıklarda ki temizlik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlık Hizmetleri ve Mezarlıklar Şube Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalarla Hatay’ın farklı bölgelerinde ki mezarlıklar da ot biçme, çöp ve atık temizliği ile mezar temizliği tüm hızıyla devam ediyor. Tüm bu çalışmaların yanı sıra Antakya asri mezarlığında yol onarım çalışması da yürütülüyor. Mezarlıkta zarar görmüş yollar sıcak asfalt ile onarılıyor. Bütün bu çalışmalar Hatay halkı tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Hatay’ın farklı bölgelerinde mezarlıklar da mezarlarını ziyarete gelen vatandaşlar öneri ve taleplerini bizzat ekiplere ileterek çalışmalara destek veriyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığından yapılan açıklama da Büyükşehir Belediyeleri kanunu kapsamında mezarlıkların Büyükşehir sorumluluğuna geçtiği günden bugüne kadar kendi sorumluluğunda ki her mezarlığa müdahale edildiği, bakım ve temizlik çalışması yapıldığını ve bu çalışmaların bugünden sonra da devam edeceği bildirildi.