Bursa Nilüfer Süleyman Cura İlk ve Ortaokulu öğrencileri Çanakkale ve Sarıkamış şehitlerine mektup yazdı. Süleyman Cura İlk ve Ortaokulu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması’na katıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Gençlerden ecdada mektup yarışmasına’ 11-29 yaş arasındaki Süleyman Cura ilk ve ortaokulu öğrencileri katıldı.
‘Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. Yılında 100 bin mektup’ sloganıyla hayata geçirilen projede 11-14, 15-18 ve 19-29 yaş grubu olmak üzere üç farklı kategoride yarışma düzenleniyor. Öğrenciler, yazdıkları mektupları Nilüfer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fedai Din’e teslim etti.

Yarışma ile okuyan, düşünen ve yazan gençliğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak, dilin doğru ve etkin bir biçimde kullanılmasını teşvik etmek ve tarih şuurunun toplumda yerleşmesini sağlamak amaçlanıyor. Yarışma sonunda birinciye ultrabook ve bakanlık kitap seti, ikinciye dizüstü bilgisayar ve bakanlık kitap seti, üçüncüye ise akıllı telefon ve bakanlık kitap seti ödülleri verildi. Okulda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.