Yenimahalle Belediyesi ile ODTÜ Mezunları Derneği Ankara Gönüllü Takımı’nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında minik öğrenciler, '11’inci Yaz Çalışma Kampı' için yola çıktı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Belediye olarak çocuklarımızı sosyal ve kültürel açıdan geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Yenimahalle Belediyesi’nin eğitime destek projeleri devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Çiğdemtepe, Pamuklar ve Yakacık bölgelerinden seçilen 15 çocuk, 23 gönüllü ve 2 anne yaz çalışma kampı için yola çıktı. Kamp kapsamında çocukların hem sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunuluyor hem de derslerine yardım ediliyor.

2009 yılından beri faaliyet gösteren Ankara Gönüllü Takımı, her yaz tatil yapmayan öğrencileri İzmir Seferihisar’a götürerek 'Yaz Kampı' yaptırıyor. Tüm masrafların Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılandığı 11’inci Yaz Çalışma Kampı’nda öğrenciler, hem tüm ders yılının stresini atıyor. Hem de çeşitli konularda bilinçlendirilerek, toplumsal konularda bilgi sahibi oluyor.

Belediyenin tam destek verdiği proje ile öğrencilerin eğitimde ve sosyal hayatta başarılı olmaları amaçlanıyor. Kampa seçilen öğrenciler, 5 gün boyunca ODTÜ’lü abla ve abilerinden çeşitli konularda eğitim alıyor ayrıca gezi sırasında Efes Antik Kenti’ni görme fırsatı da buluyor.

ONLARIN MUTLULUĞU BİZİ DE MUTLU EDİYOR

Çocukların sosyal, kültürel açıdan gelişmeleri için elinden geleni yaptıklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise "Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların mutluluğu bizleri de mutlu ediyor. Belediye olarak çocuklarımızı sosyal ve kültürel açıdan geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi. Yaz kampında çocuklara verilen eğitimin önemine işaret eden Yaşar, ”Kamp döneminde çocuklar çeşitli toplumsal konularda bilinç kazanıyor. Yenimahalleli çocuklarımızın farklı bir ufuk kazanmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.