Yenimahalle Belediyesi’nin gelecek nesilleri çevre konusunda bilinçlendirmek amacıyla yaptığı çalışmalar meyvelerini veriyor. Belediye ekiplerince Dr. Ufuk Ege Anaokulu’na bırakılan ambalaj atık kutuları ile atık pil ve yağ kutuları doldu taştı. Minikler, geri dönüşüme katkı amacıyla biriktirdikleri atık maddeleri, büyük bir mutlulukla Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne teslim etti.

“DOĞANIN DOKTORU SENSİN, GERİ DÖNÜŞTÜRMEYE NE DERSİN?”

Yenimahalle sınırları içerindeki Dr. Ufuk Ege Anaokulu öğrencileri, "Doğanın doktoru sensin, geri dönüştürmeye ne dersin?” sloganıyla yola çıkarak geri dönüşüme, küçücük elleriyle kocaman destek verdi. Öğrenciler tarafından aylarca biriktirilen ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar ve atık piller, Yenimahalle Belediyesi’ne törenle teslim edildi.
Okulda ambalaj atıklarının çöp olmadığını, pillerin bilinçsizce çevreye atılmasının doğaya verdiği zararları öğrenen minikler, büyük bir duyarlılık örneği göstererek büyüklerine örnek olacak bir geri dönüşüm kampanyasına imza attı.
Geri dönüşümün önemini oyunlarla ve eğlenerek öğrenen minikler, ardından biriktirdikleri atıkları, elleriyle Yenimahalle Belediyesi ekiplerine teslim etti.