CHP'liler ve Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD), Prof. Dr. Muammer Aksoy'un öldürülmesinin 25. yıl dönümünde doğum yeri olan Antalya'nın İbradı ilçesinde anma programı düzenledi.

İbradı ilçesinde Muammer Aksoy'u anma etkiliğine başta CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP Antalya İl Başkanı Cavit Arı, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru ve ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş olmak üzere vatandaşlar katıldı. Anma etkinliği ile ilgili açıklama ADD Gençlik Kolları Koordinatörü Burak Şen, "Derneklerinin kurucu genel başkanı onurlu, yürekli, dik duruşuyla Atatürkçülüğün ödün vermez savunucusu Prof.Dr.Muammer Aksoy'u anmak için doğum yeri İbradı'ya geldiklerini" söyledi.

Muammer Aksoy'un tıpkı Kubilay, Hasan Tahsin, Uğur Mumcu gibi simge isimlerden biri olduğunu belirten Şen, dün de bugün de bu ülkenin bağımsızlığı ve için bedel ödeyenlerin hep vatanseverler olacağını kaydetti. Aksoy'un sevenlerine bıraktığı en değerli mirasın Atatürkçü Düşünce Derneği olduğunu belirten Şen, "ADD birleştiricidir. ADD devrimcidir. ADD cumhuriyetçilerin, laiklerin, halkçıların, milliyetçilerin, devletçilerin ve devrimcilerin yıkılmaz kalesidir. ADD'de birleşelim, ADD'de örgütlenelim ve en büyük bedel ödeyen Atatürkçülerin Muammer Aksoy'ların, Uğur Mumcu'ların, Çetin Emeç'lerin, Turan Dursun'ların, Necip Hablemitoğlu'ların, Bahriye Üçok'ların, Ahmet Taner Kışlalı'ların eserlerine ve emanetlerine sahip çıkalım. Katledilişinin 25. yılında kurucu genel başkanımızı saygı ve rahmetle anarken, bu eylemi gerçekleştiren hainlerden de Türk gençliği olarak hesap soracağımızı, bu katliamı unutmayıp, unutturmayacağımızı sizlere ilan ediyoruz." diye konuştu.

ADD Manavgat Şubesi Gençlik Kolları Rabia İnci Özen ise yaptığı açıklamada, bugün buraya rahmetli genel başkanlarının doğduğu ilçeye 45 genç arkadaşıyla, 45 Muammer Aksoy'la geldiklerini kaydetti. Aksoy'un bıraktığı mirasa sonsuza dek sahip çıkacaklarının altını çizen Özen, şunları kaydetti: "Muammer Aksoy'lar ölmez. Muammer Aksoy'lar tükenmez. Bugün hepimiz Muammer Aksoy gibi kararlıyız, cesuruz. Ne ölümden ne öldürülmekten korkuyoruz. Atatürk öldü mü ki Atatürkçüler ölsün. ADD Gençlik Kolları olarak bugün buradayız, yarın da burada olacağız."