Bursa’da Mudanya Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Demirhane mevkiindeki dolgu alanında Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği temsilcileri ile Dörtçelik Anadolu ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi öğrencilerinin de destek verdiği etkinliğe Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da katıldı.

Mudanya Belediye Bandosu’nun de eşlik ettiği çevre etkinliğinde konuşan Başkan Türkyılmaz, son yılların en önemli sorunlarından birinin çevre sağlığı ve temizliği olduğuna dikkati çekti. İnsanların nedense kendileri için önemli olan doğaya karşı sorumluluklarını hiç yerine getirmediğini öne süren Türkyılmaz, “Kendilerini rahatsız edici betonlaşma olabildiğince artmış, çevre kirliliği artmış, deniz, ormanlarımız ve yeşil alanlarımız giderek yok edilmiş. Bizler göreve geldiğimizden beri, anlayışımız gereği, yeşilin artırılması ve doğaya karşı sorumluluğumuz gereği, temiz bir çevre, temiz bir deniz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bunun en önemli ayaklarından bir tanesi olan geri dönüşümle ilgili projemizi geçtiğimiz günlerde hayata geçirdik. Bu proje çerçevesinde, geri dönüşüm kumbaraları ve kutuları ilçemizin belirli yerlerine konulacak. Çevreye ve insana karşı olan sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getireceğiz” diye konuştu.

Daha sonra katılımcılar tarafından açılan “Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile olur”, “Havayı temiz tutun, çevreyi aydınlatın” mesajlı pankartlar ardından, çevredeki çöpler toplanarak farkındalığa katkı sağlandı.