Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü de bu kapsamda yaz kuran kurslarının başlamadan önce din görevlileri ve Kuran kursları öğreticilerine yönelik Çocuk istismarıyla ilgili bir seminer düzenledi.
Mehmet Akif Ersoy kültür merkezini dolduran görevlilere Kahramanmaraş İl Müftülüğü Vaizi Mehmet Seri Doğru “Çocuklara yönelik istismar ve önlemler” konulu seminer verdi. Vaiz Doğru Seminerde, dünyada çocuk istismarı ve çocuk ihmali konusunda yayınlanan raporlara dikkat çekti, görevlilere uyarılarda bulundu. Doğru konuşmasında, Çocuk İstatistikleri açısından bakıldığında gerçekten yürekleri parçalayan, vicdanın adeta tükeniş noktasına gelindiğinin altını çizdi.
Programda Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay değerlendirmesinde, yaz kuran kurslarında görev alacaklara altın değerinde bir seminer verdiklerini vurguladı. Çocuk istismarıyla ilgili modern zamanların en büyük problemlerinden biri olduğunu belirtti. Çocuğun cinsel istismar malzemesi haline getirilmesi çok daha çirkin bir davranıştır diyen Müftü Günay, görevlileri dikkatli olmaları hususunda uyardı.
Programda, Bayan Kuran Kursu öğreticisi Şule Eren İle Din Görevlileri ve Gönüllüleri dernek başkanı Şevket Bozdoğan da seminerin olumlu ve istifade edilecek olmasından dolayı ilgililere teşekkür ettiler.
HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN