Mersin’in Mut ilçe Müftüsü İbrahim Köksal, günümüz dünyasında Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) örnek hayatını anlamaya özellikle ihtiyaç duyduklarını söyledi.

İlçe Müftülüğü Yalnızcabağ Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Kutlu Doğum haftası anma programı, okul bahçesinde yapıldı. Derneğin yaptığı kutlu doğum anma programına katılanlarına, gül, gülsuyu ve lokum ikram edildi. Programa Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Mut Müftüsü İbrahim Köksal, burada yaptığı konuşmada "Birlikte yaşamak aile içerisin de , ailesiyle beraber çocukları ile beraber birlikte güzel bir hayat yaşaması ile devam eder. Daha sonra içinde bulunduğu toplum ve yaşamış olduğu dünyada birlikte yaşayabilme ahlakını huzurlu bir dünya ve akabinde ahiret saadetini yakalamaya vesile olur. Bu açıdan Peygamber efendimizi, huzurlu bir aile için huzurlu bir fert için, huzurlu bir dünya için daha çok anlamaya ihtiyacımız var. Bu vesile ile peygamber efendimizi anmayı, anlamayı, ve günlük hayatımızda onu iliklerimize kadar his edebilmeyi Cenab-ı Haktan niyaz ederim." diye konuştu

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise Kutlu Doğum münasebeti ile bir çok mahallede kutlamalar yapıldığını anlattı. Yılmaz, "İnşallah arzu ediyoruz ki bu kutlamalar gelecek dönemlerde gelenek haline gelir ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) kıymetini onla beraber yaşamaya ve onun güzel ahlakını gençlerimize öğretmek için bu programlar hazırlanır." dedi.