Kayseri İl Müftü Vekili Galip Koçer, 13 Temmuz 2015 Pazartesi gününü 14 Temmuz 2015 Salı gününe bağlayan gecenin mübarek Kadir Gecesi olduğunu söyleyerek, “Kadir Gecesi tüm ömürlük günahların kefareti, kurtuluşumuzun vesilesi mübarek bir gecedir.” dedi.

Kadir Gecesi nedeniyle bir açıklama yapan Müftü Vekili Galip Koçer, gecenin faziletlerini şöyle sıraladı: “İslam’ın ilk emri 'Oku - İkra' diye başlayan ilk ayetler, Kadir Gecesi'nde nazil olmuştur. Allahu Teala, namaz kılan, Kur’an okuyan, secde eden, istiğfar eden, dua eden, yalvaran, ağlayan kullarına melekleri şahit kılmaktadır. Cenab-ı Hak bu gece ile ilgili Kadir Suresi'nde mealen şöyle buyuruyor: '1- Şüphesiz, biz onu (Kur’an-ı) Kadir gecesinde indirdik. 2- Bilir misin nedir Kadir gecesi? 3- Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. 4- Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. 5- O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.' Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bunun için mü’minleri geceyi ihya etmeye teşvik ederek, 'Kim Kadir Gecesi’ne inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan (c.c) umarak ihya ederse, geçmiş günahları af ve mağfiret olunur.' buyurmuştur. Hz. Aişe bu gecede nasıl dua edileceğini Peygamberimize (s.a.v) sorduğunda, 'Ey Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet.' diye dua edilmesini tavsiye etmişlerdir.”

Müftü Vekili Koçer, bu gecenin değerini anlatarak, şu şekilde özetledi: “Kur’an bu gecede inmeye başlamıştır. Bu gece bin aydan (bir ömürden) daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail (a.s.) bu gece yeryüzündedir. Bu gece fecre kadar esenlik ve selamettir. Bu gecede tövbe edenlerin tövbesi makbul olur. Bu gecede Kur’an okumak, kaza namazı kılmak, Allaha sığınmak, İslam alemi için, Ümmeti Muhammed için, memleketimiz için, geçmişlerimiz, ailemiz ve kendimiz ve geleceğimiz için dua etmek görevimiz olmalıdır. Mükâfatların sınırsız olarak verildiği Kadir gecesi, kendimize dönerek gaflet içinde geçirmiş olduğumuz günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz günahlara tövbe etme ve af dileme, bir daha yapmama kararlılığımızı Yüce Yaratıcımızın sonsuz rahmet ve mağfiretini umarak yineleme, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için bu yolda yeni adımlar atma zamanıdır. Çünkü bu gece tüm müminlerin kalplerinin, gönüllerinin coştuğu, camilerimizin dolup taştığı, Yaratana açılan ellerin boş dönmediği, tövbelerin duaların kabul edildiği müstesna bir gecedir.”

Galip Koçer, bu gecenin ihyasında Kur’an okumak, namaz kılmak, zikir ve istiğfarlarla meşgul olmak, Salâvatı Şerife getirmek, nefsimize, aile efradımıza, ülkemize, tüm İslam âlemine ve insanlığa bol bol dua etmek gerektiğini söyledi. Koçer, “Dileyenler tesbih namazı da kılabilirler. Ömrümüzün bu manevi fırsatını kaçırmadan güzel bir şekilde değerlendirmek için gayret edelim. Hiçbir insan ümitsizliğe düşmemelidir. Bu gece ve gündüzünde il ve ilçe müftülüklerimiz tarafından çeşitli vaaz programları düzenlenecek, bazı camilerimizde de Sakalı Şerif ziyareti gerçekleştirilecektir.” dedi.