Yozgat'ın Kadışehri İlçe Müftüsü Abdullah Yalman, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, iftarlarda ihtiyaç sahibi ailelerle birlikte oruç açmanın çok daha hayırlı olacağını söyledi.

11 ayın sultanı olan Ramazan ayının manevi duyguların en yoğun olarak yaşandığı bir ay olduğunu belirten Kadışehri Müftüsü Yalman, "On bir ayın sultanı Ramazan ayı, aylar içerisinde en hayırlı, en bereketli bir aydır. Bu ay birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının en yoğun olarak yaşandığı bir aydır. Bu ayda Müslümanlar dinin emrettiği şekilde görevlerini yerine getirmeli ve bu ayı ihya etmelidirler. Bu ayda özellikle fakir ve fukara gözetilmelidir. Zenginlerimiz sofralarına, kendi gibi durumları iyi olan vatandaşları konuk etmekten ziyade, fakir ailelerimizi davet ederek onlarla birlikte iftar yapmaları Ramazan ayının maneviyatı açısından son derece önemlidir." dedi.

Ramazan ayının yardımlaşma ve paylaşma duygusunun en yoğun olarak yaşandığı bir ay olduğunu vurgulayan Yalman, "Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın belirlemiş olduğu fitre miktarının bir üst sınırı yoktur. Bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacını göz önünde bulundurarak en düşük fitre miktarını 11 lira 50 kuruş olarak tespit etti. Alınan kararda bu miktarın asgari miktar olduğu ve fitre verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığı belirtilmiştir. Yani zengin bir vatandaşımız istediği kadar yüksek oranlarda fakir insanlarımıza fitre verebilir." diye konuştu.