Tortum İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum ve Binbir Hatim programı düzenlendi. Tortum kapalı spor salonunda gerçekleşen programa Kaymakam Mustafa Çiftçiler, Belediye Başkanı Hasan Çakmak, garnizon komutanı ve daire amirlerinin de hazır bulunduğu her yaştan büyük ilgi gösterildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Tekin, "Birlikte yaşadığımız bu dünyada, yokluğu her geçen gün biraz daha hissedilen Hz. Peygamber'in (sas) davranışları, sözleri ve takrirleri, elbette bir çıkış yolu, bir hidayet ve nurdur. Yeryüzünde insanlık onuru can çekişmekte iken, bugün Alemlerin Efendisi'ne (sas) daha da muhtacız. Zaman, ağlama ve sızlanma zamanı değildir, artık ayağa kalkma zamanı gelmiştir." dedi.

Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (ERİH-DER) ilahi grubunun da iştirak ettiği programda, Tortum Erkam Kur'an Kursu minik öğrencilerinin okuduğu Kur'an-ı Kerim'den sureler, büyük beğeni topladı. Katılımcılardan 77 yaşındaki Mehmet Özçakmak, programın çok güzel olduğunu, devamının olmasını istediklerini söyledi. Diğer katılımcı 76 yaşındaki Ali Gül ise "Başta müftülük olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun, bu tür programların her zaman devam etmesini istiyoruz." diye konuştu.

Pprogramın sonunda, bu sene Tortum'da okunan 4 bin hatim için hatim duası da yapıldı. İlçe Vaizi Abdurrahim Çelik'in yaptığı duada, makamında şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz da unutulmadı ve islam aleminin selameti için de dua edildi.