Müge Anlı'daki din istismarı ile dolandırıcılık çetesi Türkiye gündemine oturdu. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, ATV ekranlarında her sabah saat 08.30'da yayınlanan Nihat Hatipoğlu Sorularınızı Cevaplıyor programında Müge Anlı'da ortaya çıkan turşu bidonuyla din istismarında bulunarak dolandırıcılık yapan şarlatanlar hakkında uyardı. İşte Nihat Hatipoğlu'nun Müge Anlı'nın çözdüğü dolandırıcılık çetesi hakkındaki açıklaması.

Müge Anlı canlı yayınında ortaya çıkan din istismarıyla insanları dolandıran şahıslar son gelen bilgilere gözaltına alındı. İhsan Çapar ve sahte şeyh Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşları evlilik vaadi, din istismarı, define, sahte altın gibi akıl almaz yöntemlerle dolandırdı. Son olarak elde edilen bilgilere göre dolandırıcılar 7.5 milyon TL'lik vurgun yaptı.

Dolandırıcılar hakkında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, ATV ekranlarında her sabah sunduğu Nihat Hatipoğlu Sorularınızı Cevaplıyor programında uyarıda bulundu. Müge Anlı ise 7 Şubat Müge Anlı ile Tatlı Sert canlı yayınında Prof. Dr. Nihat Hatiopğlu'na teşekkürlerini iletti. Nihat Hatipoğlu din istismarı hakkında şunları söyledi;

"Namazı Allah için kılacaksın altın sahibi olmak için değil"

"Müge Anlı Hanım'ın programındaki bir hadise, bir adam geliyor diyor ki, "Ben cinlerle irtibata geçiyorum ve cinlerden altun alacağım bana para verin!" diyor. Cinlerden para buluyorsun, hazine buluyorsun da insanlardan niçin para alıyorsun? Yok öyle bir şey. Cinlerden altın maltın geliyor hikaye!

-600 rekat namaz kılacaksınız ben size küplerle dolu altın getireceğim. Yani beni bağışlayın ne olur... Desem ki 600 rekat namaz kılın cennete gideceksiniz, kılmazlar. Niçin kendinizi aldatılan insan haline getiriyorsunuz? 600 rekat namaz kılmakla para gelir mi? Bırakın böyle safsataları. Namazı Allah için kılacaksınız, altın sahibi olmak için değil."

"Bu din akıl dinidir!"

Bu din akıl dinidir Hatipoğlu konuşmasına şöyle devam etti "Bu din akıl dinidir. 600 değil gün 600 gün rekat kılsanız küpün içine altın girmez. İmkanı olsa diyecek ki 600 rekat kıldınız demek ki abdestsiz kıldılar, demek ki niyetleri öyle değildi ondan altın gelmedi.

-İşte din istismarı dediğimiz olay bu. Sosyal medya yoluyla bu işin ilk harcı öyle atılmış. 1 yıl boyunca bu hanımefendiyi kandırmak için mesaj yazıyor ve kandırıyor. İnternet yoluyla çok güzel aile kuranlar vardır istisnasız belki ama bu tür şarlatanlardan, vicdansızlardan uzak durmak gerekir." dedi.

Turşu bidonunda dolandırıcılık olayı nedir

İzmir Konak'taki Kadifekale Mahallesinde yaşayan 25 yaşındaki Adile Yeşilgöz, geçen sene sosyal medyadan 35 yaşındaki İhsan Çapar ile tanıştı. İhsan bey bir çocuk babası olduğunu eşini kaybettiğini söyledi. Bir yıl boyunca zaman zaman sosyal medya üzerinden Adile hanımla konuştular. İhsan bey ve Adile hanım bu konuşmalardan sonra evlenme kararı aldı ve asıl olaylar zinciri bundan sonra başladı.

"Evin altında define var!"

Adile Yeşilgöz ile sosyal medyada İhsan Çapar evlenmeye karar verdiler. Bütün olaylar zinciri de bura başladı. İhsan Bey ve yanında hoca olarak tanıtılan kişi Adile Yeşilgöz ve ailesini evinizde altın var cinler söyledi gibi bahanelerler ailenini elindeki 350 bin tl alıp kayıplara karıştı. Bütün bu olaylardan sonra Müge Anlı'nın programına çıkan Adile hanım ve babası kayıp dolandırıcıları bulmak istedi.

Adile hanımın ekrana çıkmasıyla Türkiye'nin bir çok yerinden ihbarlar gelmeye başladı. Altın vaadiyle dolandırılan vatandaşlar Müge Anlı'nın programına katılarak kendilerine 600 rekat namaz kılınması gerektiğini söyledikleri ve kurana el bastıkları için kimseye bu durumu anlatamadıklarını söyledi. Mağdur Mehmet Bey, "600 rekat namazı kıldıktan sonra dizlerim yara bere içinde oldu. Utancımdan ve kurana el bastığımdan dolayı kimseye yaşadığım durumu anlatamadım" dedi.

"Kuran'a el bastırdılar kimseye söyleyemedik"

İhsan Çapar ve Sahte Şeyh tarafından dolandırıldıklarını söyleyen Yunus Bey, 4 sahte heykelciğe 85 bin TL verdiğini söyledi. Mardin'de çobanlık yapan Yunus Bey, "Heykellere bakamadım ve kimseye söylemem için kurana el bastırdı. Ben de kurandan korktuğum için kimseye söyleyemedim. Daha sonra heykele baktığımda onların sahte olduğunu anladım. 25 yıllık birikimimi aldılar" dedi.

Bütün bu olaylardan sonra yaklaşık 7,5 milyon dolandırıcılık yapan çete gözaltına alındı.

Müge Anlı ise canlı yayında "Nihat Hatipoğlu'na teşekkürlerimi iletiyorum, lütfen bu konuda uyanık davranalım" dedi.