Muğla'da geçen yıl ağustos ayında başlatılan evde bakım hizmetleri kapsamında, bugüne kadar 5 bin 425 hane ilk kez ziyaret edildi. Bu kapsamda 12 bin 51 evde tıbbi bakım ve 2 bin 745 kişisel bakım yapıldığı bildirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, evde bakım hizmetleri ağustos ayı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ndeki toplantıya ilçelerdeki birimlerde görev yapan doktor, hemşire, sağlık memuru, sosyal hizmet uzmanı ve diğer görevlilerden oluşan toplam 41 kişilik personel grubu katıldı. Evde bakım hizmetlerinde görev yapan personelin, haziran ayı içerisinde 231 yeni haneyi ziyaret ederek, bin 882 evde tıbbi müdahalede bulunduğu belirtildi. Ayrıca personele yönelik hizmet içi eğitim seminerlerine devam edildi. İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Öner Önkaş ve Dr. Hasan Akpınar tarafından, kanser erken teşhis hizmetleri ile ana ve çocuk sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmeti çalışmaları hakkında bilgi verildi. Belediye Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç tarafından da il genelinde yapılan hizmetler anlatıldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, hizmet içi eğitim seminerlerinin oldukça verimli ve faydalı geçtiğini söyledi. Koç, "2014 Ağustos ayında başladığımız evde bakım hizmetleriyle bugüne kadar Muğla ili genelinde toplam 5 bin 425 hane ilk kez ziyaret edilmiş, 12 bin 51 evde tıbbi bakım, 2 bin 745 kişisel bakım, 74 araçla hasta nakil ve bin 369 ambulansla hasta nakil hizmetleri gerçekleştirilmiştir." dedi.