Muğla’da vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzurlu ve rahat geçirebilmeleri için hazırlıklar tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda bütün birimlerinde bir dizi önlem aldı.

Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçları, bayramın ilk günü olan 17 Temmuz 2015 Cuma'dan itibaren 19 Temmuz Pazar saat 00.00'a kadar ücretsiz hizmet verecek. Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşların daha güvenli yollarda seyahat edebilmesi için yatay ve düşey işaretlemelerle sinyalizasyon sistemlerinin bakım onarımını yaptı.

Belediye Zabıta Dairesi Başkanlığı, il genelinde yetki ve sorumluluk alanında bulunan pastaneler ve şekerleme satan yerlerde denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri ayrıca bayram dolayısıyla yolcu yoğunluğunun arttığı otogarlarda da denetimlerini arttırarak devam ettiriyor.

MUSKİ Genel Müdürlüğü ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, bayram boyunca su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek aksaklıklarda ve olası bir yangına karşı 7/24 görevlerinin başında olacak.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından ise il genelinde Büyükşehir Belediyesi'nin yetki ve sorumluluk alanında bulunan mezarlıklarda bayram temizliği yapılıyor.