Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen "Anadolu'dan Muğla'ya Kültür Adımları" projesi kapsamında Muğla'ya gelen Burdur, Diyarbakır, Ankara, Bitlis, Gürcistan, İstanbul ve Balıkesir halk oyunları ekipleri, Vali Amir Çiçek'i ziyaret etti.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Çiçek, "Gençlik, bulunduğu her ortama enerji verir, dinamizm katar. Ülkemizin farklı bölgelerinden gençlerimizin bu proje vesilesiyle biraraya gelmesi, toplumsal birlikteliğimiz için çok önemlidir. Farklılıkların buluşması, güzellikleri meydana getirmiştir. Coğrafi olarak uzak illerimizin bu proje çerçevesinde ilimizi ziyareti sayesinde Muğlalı hemşehrilerimiz, farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı bulmuşlardır. Bu etkinliği destekleyen ve bu projede emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Muğla Sanat Merkezi'nin sahibi Yaşar İli ise projeyle Anadolu'nun her bölgesinden farklı kültürleri biraraya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bir süre halk oyunları ekipleriyle sohbet eden Çiçek'e her ekip, yörelerine özgü ürünleri takdim etti. Vali Çiçek de ekiplere, Muğla'ya özgü ürünler hediye etti.