Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 6. yılında Merzifon'da Kara Mustafa Paşa Camii’nde okutulan Mevlid-i Şerif ve dualarla anıldı.
6 yıl önce Kahramanmaraş'ta Keşdağı'nda helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu için Merzifon Kara Mustafa Paşa Camiinde de mevlit okundu ve çıkışta helva ikram edildi.
Merzifon Kara Mustafa Paşa camiinde okutulan mevlidi-i Şerif ve çıkışta helva ikramı sonrası açıklama yapan BBP ilçe Başkanı Kani Karakullukçuoğlu “ bilindiği üzere her sene 25-30 Mart tarihleri arasında Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma haftası Türkiye genelinde kutlanıyordu. Bu senede 25 Martta kabri başında anıldı. Merzifon ilçe teşkilatı olarak bizlerde pragmama katıldık. Program sonrası binlerce Alperenler Ankara Adliyesine yürüyerek adalet aradık. Bu zamana kadar davasıyla alakalı somut bir adım atılamadı. Biz olayın başından bu yana şahadet süreci diyorduk. Son bir yıldır bu işin suikast olduğuna inandık. Çünkü davayı akamete uğratmak istiyorlar ki davada görevli hâkim ve savcıları devamlı değiştiriyorlar. Dosyaya takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararı veren savcı başka bir yere başsavcı olarak atandı. Bu dosyayı kapatmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ve davamızın takipçisi olacağız. Mevlid-i şerifimize katılan ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.