Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik hizmetleri kapsamında mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek ilçe asayişi hakkında bilgilendirdi. Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü ek binasında muhtarlarla yapılan 'huzur toplantısına' İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Esin ve Asayiş Büro Amiri Başkomiser Hüseyin Işık katıldı.

Toplantıda mahallelerin genel asayiş durumları, Manavgat'ta meydana gelen olaylar, mahalle sakinlerince muhtarlara iletilen sorunlar ve çözüm yolları, polis-vatandaş ve diğer kamu görevlileri ile birlikte işbirliğinin önemi konuları ele alınarak genel değerlendirme yapıldığı kaydedildi. Toplumsal olaylarda 155 ihbar hattının önemli olduğunun altını çizen Müdür İlhan, toplum destekli polislik hizmetleri ve yürütülen projeler, vatandaş-polis dayanışmasının önemi, mala ve cana karşı işlenen suçlarda alınması gereken önleme faaliyetleri ile ilgili muhtarlara bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Asayiş Büro Amirliği'nin mala karşı işlenen suçlar ve uyuşturucu madde ile mücadelede ki icraatları, ırmak kenarı ve çevresinde denetimlerin yapılmasını kararlılıkla sürdüreceklerini anlatan İlhan, bunun yanı sıra Trafik Denetleme ve Tescil Büro Amirliği'nin Önce Yaya, Anne Gözün Arkada Kalmasın projeleri ile ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydetti. İlhan, şu bilgieri verdi: "Antalya Caddesi'nde yaya önceliğine uymayan araçlara ceza yazılması, okul servislerinin ve okul çevresinde bulunan araçlara yönelik uygulamalar, okullarda öğrencilere yönelik trafik eğitimleri ve okullar giriş ve çıkışında alınan önlemleri kararlılıkla sürdürüyoruz. Okullarda okul abisi ve ablası olarak polis görevlendirdik. Okul giriş ve çıkışlarında polis ekiplerinin asayiş ve trafik yönünden uygulamalar yapıyor. İnternet kafe ve parkları sürekli denetliyoruz. 6284 Sayılı Kanun ile ilgili (kadına karşı şiddetin önlenmesi) kendini savunamayacak ve yardım isteyemeyecek kişilere muhtarlar tarafından yardımcı olunmasını istiyoruz."

Meydana gelen doğal afet neticesi mahallelerde dolaşan hurdacılar ile ilgili denetimlerin yapıldığının altını çizen İlhan, boş vaziyette bulunan metruk yerlerin kontrolüne devam edilmesi, kapalı pazar yerlerine kamera takılmasının önemi, çevreyi rahatsız eden araçların kontrol edilmesi isteği, Zeynel Şenol Köprüsü ile küçük şelale yolunda hız yapan araçların denetlenmesi isteğini not aldıklarını, Kabahatler Kanunu uygulamasının yoğunlaştıracaklarını sözlerine ekledi.