Sosyal Sorumluluk Projeleri Uygulama Derneği (SORDER) Samsun'da zor şartlarda yaşayan mültecilerin sorunlarını BM'ye duyurmak için imza kampanyası başlattı.

Kurtuluş Yolu üzerinde Yabancılar Pazarı girişine kurulan standda başlatılan "Sesimizi Duyun" adlı imza kampanyasına kentte bulunan Irak, Afgan ve Suriyelilerin yanı sıra Türk vatandaşlarda katıldı. İmza kampanyasının 4 gün süreceğini belirten SODER Başkanı Nurşen Öztürk, "Ülkemizde olduğu gibi ilimizde şuanda olağanüstü acil çözüm getirilmesi gereken en önemli konuların başında mülteci ve sığınmacıların sorunları gelmektedir. Derneğimize gelen müracaatlarda da birinci sırada mültecilerin sorunları yer almaktadır. Yapılan müracatlarda aciliyet sıralamasında mültecilerin öncelikli sorunları ikametgah, sağlık hizmeti, maddi yadım, eğitim ve iletişim şeklinde. Bu sorunlarla ilgili kanun ve yasalardaki yetersizlikler resmi kurumlarında işleyişini engellemektedir. Acil çözüm önlemi alınmadığı takdirde sorunlar hat safhada olacaktır ve önüne geçilemeyecek problemler doğuracaktır." dedi.

İmza kampanyasıyla hedeflerinin en az 5 bin mültecinin imzasını toplamak olduğunu hatırlatan Öztürk, "Bu kampanya ile asıl amacımız, mültecilerin haklarını ve refahını savunmaktır. İmza listesini yetkili mercilere göndererek acil çözüm hususunda gereğinin yapılmasını sağlamak istiyoruz. Çünkü Birleşmiş Millteler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği mültecileri korumak amacıyla yapılan uluslararası hareketleri düzenlemek, onlara liderlik etmek ve dünya çapındaki mülteci sorunlarını çözmekle yetkilendirilmiştir." diye konuştu.