Türk Kızılayı Canik Şubesi, ilçede ikamet eden mültecilere yardım eden esnafa teşekkür plaketi verdi.

Belediye Evleri Mahallesi esnaflarından Mustafa Acıl, ayakkabı üzerine yıllardır işlettiği mağazasını devretmeye karar verdi. Dükkandaki ayakkabıları satmaktansa onları bağışlama yolunu tercih eden Acıl, ayakkabıları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaları için Canik Türk Kızılayı Şubesi'ne bağışladı. Acıl tarafından bağışlanan ayakkabılar ise ilçedeki Iraklı, Suriyeli, Afganlılara ve Canik’teki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Canik Türk Kızılay Başkanı Hatice Örs, katkılarından dolayı Acıl'a Canik şubesinin plaketini verirken ayrıca yapılan bu yardıma karşılık Türk Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın teşekkür mektubunu sundu.
Canik Şube Başkanı Hatice Örs, "Türk Kızılay’ı Gönüllülerin ve hayırseverlerin yardımları ile ayakta durmaktadır. İlçemizde mağdur bir çok aile vardır. Ayrıca Iraklı, Suriyeli ve Afgan aileler bu kış gününde mağdur olmaktadır. Değerli büyüğümüz sayesinde bir çok insan ayakkabı sahibi olmuştur. Kendisine yaptığı bu büyüklüğünden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

"BİZ SICAK YUVAMIZDA OTURURKEN ONLARI YALNIZ BIRAKMIYALIM"
Yaptığı bağışla çok sayıda kimsenin akağını ısıtan Mustafa Acıl, "Ben dükkanımı kapatıyorum, ayakkabıları devir etmektense onları ihtiyaç sahiplerine vererek hiç olmazsa bizimde katkımız olsun istedim. Biz evimizde sıcak yuvamızda yaşarken onların üşümesine duyarsız kalamazdım." diye konuştu.

Canik Şube Başkanı Örs ise "İlçemize gelen Iraklı ,Suriyeli ve Afganlı bir çok mağdur insan var. Bu zor günlerde onların yanında olmalıyız. Bu insanların sobaya ve yakacağı ihtiyacı var. Duyarlı bir çok vatandaşımız evindeki battaniyelerini bu insanlarla paylaşıyor. Duyarlı vatandaşlarımızın n katılarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.