Antalya Muratpaşa Belediyesi, sorumluluk sahasındaki 56 mahallede bulunan engellileri tespit etmek ve onlara 7 gün 24 saat hizmet verebilmek için Engelli Hizmetleri Komisyonu oluşturdu.

Muratpaşa Belediyesi'nin başkan yardımcıları, birim müdürleri ve engelli derneklerinin temsilcilerinden oluşan Engelli Hizmetleri Komisyonu ilk toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Kamu kurumlarında engelli vatandaşların envanteri yok. Öncelikle engelli vatandaşlarımızı, derneklerimizle birlikte belirlememiz gerekiyor. Ardından hizmet edeceğimiz engellileri ve kamusal kaynağı oluşturmalıyız." dedi.

Muratpaşa’da yaşayan her engellinin yanında olmak istediklerini sözlerini belirten Uysal, "Görev ve yetki alanımız çerçevesinde engelli vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat hizmet vereceğiz. Engelli yurttaşlarımızın daha iyi yaşamlarını sürdürebilmeleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Engellilerimiz için azami toplumsal hizmeti vereceğiz. Engellilerimizin sorunları ve istekleri tespit edilerek gerekli olan hizmet verilecek. Komisyonumuza büyük işler düşüyor." diye konuştu.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde geliştirilen ve engellilerin toplumsal yaşamdaki sorunlarının hızlı şekilde çözümlenmesi amaçlayan proje kapsamında engelliler Turunç Masa’nın 444 80 07 numaralı telefonuna ulaşarak hizmetlerden ücretsiz yararlanabilecek.