Muş’ta 1980’li yıllardaki yerleşim yerlerine göre camilerin yapıldığını, şehrin büyümesiyle yetersiz kaldığını belirten İl Müftüsü Recep Uzun, kendisinin bile evinde ezan sesini duyamadığından şikayetçi olduğunu söyledi.

Muş’un gelişmesiyle birlikte camilerin yetersiz ve küçük olduğunu belirten İl Müftüsü Recep Uzun, kendisinin bile ezan sesi duymadığından dolayı şikayetçi olduğunu söyledi. Şehir merkezindeki camilerin 1980’li yıllarda yerleşim yerlerine göre yapıldığını ve şu anda yetersiz durumda olduğunu ifade eden Müftü Uzun, şunları söyledi: “Bizim 35 camimiz var ve mescitlerle beraber 42’yi buluyor. Bu camilerimiz 1980’li yılların Muş’una göre gecekondu 1 ve 2 ya da 3 katlı yerleşim yerine göre yapılmıştır. Şu anda 3 katlılar oldu 10 kat, malum Muş büyüdü, camiler küçük geliyor.”

Şu anda inşaat çalışması devam eden 3 cami olduğunu kaydeden Müftü Uzun, “Üç tane inşaatı devam eden camimiz var. Kapasitesi ise 600 ile 800 kişilik. İnşallah nisan ayının başlarında eski rektörlük binasının olduğu yerde 4 bin kişi kapasiteli camimizin temelini atacağız. 4 bin kişi iç mekan ve etrafıyla beraber 4 bin 500 kişilik cami olacak. Zafer Çağlayan bakanımızın yaptırdığı camide Muş’ta büyük bir ihtiyacı karşıladı. Bu güzellikler bir başlangıç oldu ve inşallah devam edecektir.” şeklinde konuştu.