Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum ve Hollanda şubeleri ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği, Erzurum genelindeki 243 ortopedik engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye dağıtılacak.

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Tanır Bayır ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, dernek binasında imza protokol töreni düzenledi. MÜSİAD Şube Başkanı Bayır, sosyal sorumluluk gereği engellilere yönelik proje geliştirdiklerini söyledi. Bayır, Erzurum ve Hollanda şubelerinin ortaklığında il genelindeki 243 engelliye akülü araç dağıtılacağını belirtti. İhtiyaç sahibi engellilerin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından belirlendiğini dile getiren MÜSİAD Şube Başkanı, "İhtiyaç sahibi ortopedik engelli kardeşlerimize Hollanda şubemizin yaptıracağı özel akülü tekerlekli sandalyeleri dağıtacağız. İlk etapta 243 engelli kardeşimize bu araçları önümüzdeki günlerde vereceğiz." dedi. Bayır, iyi bir proje gelmesi halinde görme engelliler için de kütüphane oluşturabileceklerini sözlerine ekledi.

'ENGELLİLER KATEGORİZE EDİLDİ'

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları ise Erzurum'da engellilere hizmet kapsamında 7 bin 560 engelli vatandaşa bakım, korunma ve gıda yardımı yapıldığını dile getirdi. Abdulhakimoğulları, ortopedik engelli bin vatandaş üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda öncelikli 243 özürlünün tesbitinin yapıldığına işaret ederek, "İl Sağlık Müdürlüğü'nün de destekleri ile bedensel ve zihinsel engelliler kategorize edildi. Bu engellilerde yapılan taramalarla 243 kişinin ismi tespit edildi. Engellilerin sosyalleşmesi, yaşam standartlarının yükseltilmesi için devletin yaptığı çalışmaların yanı sıra STK'ların destekleri de önemli yer tutuyor." diye konuştu.